Bogdan Bogdanovic Nike promoter

Bogdanović: Nagrada prija, ali žao mi je zbog Evrolige

Košarkaš Partizana Bogdan Bogdanović rekao je danas da bi mu nagrada za najboljeg igrača Evrope mnogo više značila da su crno-beli izborili plasman u Evroligu sledeće sezone.
-Nagrada je veliko priznanje za moj rad i trud, ali bi mi ona mnogo više značila da smo uspeli da izborimo Evroligu za sledeću sezonu. Dve godine nisam igrao, za to vreme sam radio, naporno trenirao i vratio se na pravi put. Za ovu nagradu statistika nije parametar koji odlučuje, već mišljenje stručnih ljudi, tako da je to još jedan plus. Ko odluci da se bavi ovim poslom treba da veruje u sebe od početka, potrebno je da uloži ogroman rad i trud, da bi mu se u budućnosti ta vera i poverenje isplatili – rekao je Bogdanović za klupski sajt. 
Crno-beli su nedavno u polufinalu završnog turnira Jadranske lige u Beogradu izgubili od Cedevite i tako ostali bez plasmana u Evroligu. Partizan je jedini klub u Evropi koji ima dva nosioca priznanja „Zvezda u usponu“. Pre Bogdanovića, nagradu je dobio i Novica Velickovic u sezoni 2008/2009.
-To je nagrada koja se bira na osnovu glasova trenera, tako da sam na više načina involviran. Drago mi je što je Partizan još jednom uspeo da proizvede igrača koji stiže do te nagrade. Nagrada treba da bude stimulans i sa druge strane opomena da bude još bolji i kvalitetniji. Naravno, jako sam zadovoljan zbog toga. Nije prvi put da nam se to dešava, a nadam se da nije ni poslednji – konstatovao je trener crno-belih Duško Vujošević. 

Povezana vest:  Obradović pred Efes: Da napadnemo i nametnemo naš ritam