savic trener zvezde

Savić: Ako ne dobijemo treći meč igraće se majstorica

Trener vaterpolista Crvene zvezde Dejan Savić rekao je danas da su crveno-beli favoriti protiv kragujevačkog Radničkoj u trećoj utakmici finala plej-ofa Srbije, ali i priznao da ta uloga predstavlja određenu dozu pritiska. Zvezda u finalnoj seriji vodi 2:0 i u slučaju nove pobede odbraniće titulu šampiona Srbije.
-Preuzimamo ulogu favorita, ali to može da bude kontraproduktivno, jer je pritisak na nama. Imamo i određenih problema zbog prehlade i povreda. Ukoliko rezultat po nas bude nepovoljan siguran sam da će se igrati majstorica, pošto bi Kragujevčanima pobeda u Beogradu dala krila. Igramo protiv jakog tima koji se neće predati jer nema šta da izgubi – rekao je Savić posle otvorenog treninga na bazunu Vlaho Orlić u Sportskom centru 11. april. 
Savić je izrazio zadovoljstvo što se u ekipu vraća Nikola Rađen, koji zbog crvenog kartona u prvom meču nije igrao u Kragujevcu.
-Rađen je naš najbolji defanzivni igrač, na kome se zasniva odbrana. Ipak, dokazali smo u Kragujevcu da možemo i bez okosnica tima. Rezultat u seriji od 2:0 je opasan i moramo da budemo skoncentrisani – poručio je Savić.
Kapiten crveno-belih Andrija Prlainović istakao je da ekipa želi pobedom da završi finalnu seriju i odbrane titulu.
-Oni će igrati maksimalno i pokušaće da produže seriju. Meč u Kragujevcu pokazao je da su preokreti mogući, moramo da igramo kao da je rezultat u seriji 0:0. Odbrana titule bi nam mnogo značila, pogotovo našim mladim momcima kojima bi svaki trofej bio podstrek, pogotovo u konkurenciji ekipa koje su među najjačima u Evropi – naveo je Prlainović.
Vaterpolista crveno-belih Boris Vapenski rekao je da ekipa ima izvanrednu priliku da sa maksimalnih 3:0 odbrani titulu.
-Ova utakmica je mač sa dve oštrice. Obe prethodne utakmice bili su neizvesne i ne sme da nas zavara prednost. Ovaj mec biće najteži, vraća nam se Rađen, naš ključni igrač u odbrani, imamo problema, ali to ne sme da bude alibi. S obzirom na to da igramo pred našim navijačima osećamo tenziju jer smo blizu odbrane titule. Navijači su već upisali pobedu, ali moramo da budemo oprezni – istakao je Vapenski.
Treća utakmice finalne serije plej-ofa između Crvene zvezde i Radničkog iz Kragujevca igra se u subotu od 19.15 na Tašmajdanu.

Povezana vest:  Mali i Udovičić poručili vaterpolistima: Vidimo se na Balkonu