radnicki kgBirčević: Rasterećeno na favorizovani Partizan

Kapiten košarkaša Radničkog iz Kragujevca Stefan Birčević rekao je danas da je Partizan favorit u 8. kolu Superlige, ali je dodao da će njegov tim dati sve od sebe kako bi iznenadio aktuelnog šampiona Srbije.
„Partizan je uvek favorit na svom terenu, što nas donekle rasterećuje. Prvo poluvreme iz našeg duela u Kragujevcu je neki obrazac kako bismo mogli do brejka u Pioniru. Naš prioritet su bodovi u mečevima sa ekipama koje nisu igrale Jadransku ligu i trijumf nad Mega Vizurom. Pokušaćemo maksimalnom borbom i zalaganjem da ih iznenadimo, a svakako i da priredimo dobru utakmicu“, rekao je Birčević za klupski sajt.
On je istakao da je Partizan glavni konkurent za osvajanje titule u nacionalnom šampionatu.
-Partizan je bio podjednako uspešan u Jadranskoj ligi i Evroligi. Da nisu imali neke povrede koje su ih poremetile, ušli bi među osam najboljih u Evropi. Nisu imali sreće da budu kompletni, pa ni da pobede Cedevitu na fajnal foru u Beogradu, ali to nikako ne umanjuje kvalitet ekipe. Jaki su na spoljnim pozicijama i mislim da odavno nisu imali bolju napadačku liniju – kazao je Birčević.
Birčević je istakao da je zadovoljan rezultatima iz prvog dela Superlige, ali je dodao da je možda moglo i više.
-U ovih sedam kola najbitnije je da smo sve naše konkurente pobeđivali. Sa Mega Vizurom smo odigrali neizvesnu utakmicu, a najverovatnije će revanš da odluči ko će biti treći. Sve od nas zavisi i nadam se da ćemo završiti kao treći, što je cilj. I dalje držimo sudbinu u svojim rukama – zaključio je Birčević.
Partizan se nalazi na drugom mestu na tabeli Superlige sa šest pobeda i jednim porazom, dok je Radnički treći sa skorom 4-3.
Utakmica između Partizana i kragujevačkog Radničkog odigraće se sutra od 21 sat u hali Pionir.

Povezana vest:  EP SLOVENIJA 2013, Ivković: Na pragu smo četvrtfinala