nba novi logo

NBA VESTI

Pobede Majamija i Portlanda

U nastavku polufinala plej ofa Istočne konferencije američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Majami je jutros kao gost savladao Bruklin sa 102:96 (27:22, 29:27, 23:27, 23:20) i poveo sa 3:1 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede.
U polufinalu Zapadne konferencije, pak, Portland je na svom terenu pobedio San Antonio sa 103:92 (29:24, 21:24, 35:20, 18:24) i smanjio vođstvo suparnika na 3:1 u seriji.
Do prve meč lopte u polufinalnoj seriji Istoka Majami je stigao zahvaljujući, pre svih, Lebronu Džejmsu koji je bio apsolutno dominantna figura utakmice.
Sa 49 koševa, šest skokova, tri ukradene lopte i dve asistencije prvi as aktuelnog šampiona NBA lige doveo je svoj tim do trijumfa u veoma tvrdom meču u kojem su se timovi samo osam puta menjali u vođstvu i u kojem je odluka o pobedniku u poslednjem minutu.
Taj trenutak dogodio se 57 sekundi pre poslednjeg zvuka sirene kada je Kris Boš iz kornera „trojkom“ doveo Majami u vođstvo (97:94). U narednom napadu domaćina Džoe Džonson je promašio izjednačenje i poslednja nada Bruklina da dođe do preokreta otišla je u nepovrat.
Uz Džejmsa dobre partije u pobedničkom timu pružili su Dvejn Vejd sa 15 i Boš sa 12 poena.
U poraženom Bruklinu bolji od ostalih bili su Džonson sa 18 i Pol Pirs sa 16 koševa.
Naredna utakmica igraće se u noći između srede i četvrtka u Majamiju.
Zahvaljujući Demijanu Lilardu i Nikolasu Batumu Portland je izbegao eliminaciju već posle četiri utakmice polufinala plej ofa Zapada. Lilard je sa 25 koševa bio najefikasniji akter susreta, dok je Batumov učinak iznosio 14 poena, isto toliko skokova i osam asistencija.
Na suprotnoj strani Toni Parker je sa 14 koševa bio najefikasniji pojedinac svog tima, ali utisak je da trener San Antonija Greg Popović nije previše očekivao od ove utakmice, jer je očigledno odmarao svoje adute za meč koji predstoji u sredu i u kojem bi San Antonio prema svim prognozama trebalo da „overi“ plasman u finale plej ofa svoje Konferencije.
U prilog ovoj konstatacije ide činjenica da je Popović u igru slao svih 13 igrača koji su bili u zapisniku, ali da su na terenu najviše proveli, tek neki sekund više od 27 minuta, Kavaj Leonard i Tim Dankan.

Povezana vest:  NBA DOIGRAVANJE, Oklahomi finale Zapada, Bulsi poveli