demarkus nelson

Nelson: Moramo da se probudimo

Košarkaš Crvene zvezde Demarkus Nelson rekao je danas da crveno-beli moraju da izvuku pouke od poraza od Mega Vizure (91:79) i ozbiljno shvate završnicu domaćeg šampionata. 
-Nikada nije dobro izgubiti, ali ako je poraz morao da se desi onda je došao u pravom trenutku da nas sve otrezni. Činjenica je da smo bili prvi na tabeli, u devet utakmica imali smo isto toliko pobeda, ali šampionat nije završen i ima još dosta da se igra. Moramo da se probudimo, a ovaj neuspeh nam je opomena da se nijedan protivnik unapred neće predati. Svi sa mnogo motiva igraju protiv nas i zato u svakom narednom meču moramo da pružimo maksimum kako bismo dokazali kvalitet – rekao je Nelson za klupski sajt.
Pauza u prvenstvu ostavila je trag na izabranike Dejana Radonjića koji u meču sa Mega Vizurom nikako nisu uspevali da uhvate pravi ritam. Slaba igra u prvom poluvremenu, posebno u odbrani, bila je osnovi razlog neuspeha u Železniku.
-Duel sa Megom nam je bio prvi meč posle duže pauze i očigledno je da smo se zbog toga mentalno opustili. Bilo nam je potrebno dosta vremena da shvatimo da na terenu imamo neki posao koji moramo da uradimo. U drugom poluvremenu smo imali mnogo bolji pristup, pokazali smo znatno više energije, ali tada već bilo kasno. Mega nas je nadigrala i to treba priznati – rekao je Nelson.
Priliku za iskupljenje košarkaški Zvezde imaće već sutra protiv Radničkog u Kragujevcu.
-Očekuje nas nova teška utakmica. Radnički će igrati slično kao Mega i zato ne smemo da ponovimo greške koje su nam se dešavale u Železniku. Naša timska odbrana mora da bude mnogo čvršća i agresivnija. Očekujem da odigramo mnogo bolje, da ć taj naš timski duh koji nas je krasio tokom cele sezone doai do izražaja i da ćemo u znatnoj meri popraviti utisak u odnosu na duel sa Mega Vizurom – zaključio je Nelson.
Utakmica 11. kola Superlige između Radničkog i Crvene zvezde igra se sutra od 19 sati u hali Jezero.

Povezana vest:  26. KOLO NLB LIGE, Božić: Široki dobra priprema za Makabi