aleksandar djordjevic kzn arena

Đorđević:Voleli bismo da igramo kvalifikacije u Beogradu 

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je večeras da bi i on i igrači voleli da Beograd bude domaćin kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre.
Tu mogućnost najavio je i premijer Aleksandar Vučić, koji je na prijemu srpskih košarkaša obećao da će Vlada Srbije pokušati da izdvoji sredstva za organizaciju jednog od kvalifikacionih turnira za Igre u Rio de Žaneiru.
-Voleli bismo to. Dajte nam da igramo kod kuće, ovde u Srbiji, to bi nam svakako olakšalo posao. Uverili smo se da su naše utakmice na prvenstvu Evrope sa velikom pažnjom praćene u zemlji. Svakako da nam to mnogo znači, pokazuje koliko je naš sport popularan. Srbija je zemlja košarke – izjavio je Dorđević gostujući u Dnevniku RTS.
Đorđević je ponovio da su „on i sami igrači najviše razočarani“ što na ovogodišnjem Evrobasketu nije ostvaren cilj, plasman u finale i direktno učešće u Riju.
-Imali smo tešku grupu, koja je bila krst ovog takmičenja. Pobelili smo sve rivale, igrali dobru košarku, ali nam je kasnije ponestalo energije, i meni i igračima, posebno u polufinalu sa Litvanijom. Prvenstvo Evrope najjače je košarkaško takmičenje, jače i od svetskog i olimpijskog turnira, bez obzira što svi stremimo učešću na Olimpijskim igrama. Čast mi je ne što predvodim, već što sam deo ove ekipe, i verujem da ćemo već na sledećem takmičenju imati drugačiji pristup – rekao je, između ostalog, Đorđević.
U meču za bronzanu medalju Srbija je u nedelju u Lilu izgubila od domaćina Francuske rezultatom 81:68.

Povezana vest:  Karadžić zadovoljan igrom i zalaganjem košarkašica u pobedi protiv Slovenije