Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u Atini od Panatinaikosa sa 71:91 (15:24, 23:23, 18:30, 15:14) u 27. kolu Evrolige.

Crveno-beli su ovim porazom praktično ostali samo na teoretskim šansama da se plasiraju četvrtfinale Evrolige, pošto su sada 10. sa 11 trijumfa i 16 poraza, odnosno dve pobede manje od osmoplasirane Baskonije.

PAO je do pobede predvodio Kris Singlton sa 21 poenom, dok je Nik Kalates ostvario „dabl-dabl“ učinak od 17 poena i 10 asistencija.

Povezana vest:  REGIONALNA LIGA, Jovanović: Nismo pronašli ritam, Laško zasluženo slavio

U ekipi Zvezde istakao se Alen Omić sa 15 poena i sedam skokova, koliko je postigao i Dejan Davidovac.

Zvezda je loše počela utakmicu u „OAKA“ areni, Panatinaikos je već u uvodnim minutima stekao dvocifrenu prednost, odnosno poveo sa 17:2. Ekipa Duašana Alimpijevića je u pojedinim trenucima uspevala da se vrati na jednocifreni zaostatak, čak je i smanjila zaostatak na samo četiri poena (32:36), ali domaćin ipak crveno-belima nije dozvolio preokret.

Povezana vest:  Božić: Imamo više samopouzdanja, agresivno na Megu

PAO je u drugom delu meča kontrolisao situaciju na parketu, konstantno je imao dvocifrenu prednost, a u jednom trenutku vodio je i sa 23 poena razlike. Stečenu prednost Panatinakos nije ispustio do kraja susreta, te je tako upisao 16. trijumf u 27 utakmica i sada je šesti na tabeli Evrolige.