nba_novi_logo

NBA VESTI

Durent rekordom karijere vodio Oklahomu do pobede u Dalasu

 

Vicešampion američke NBA lige, ekipa Oklahome, pobedila je u noći između petka i subote posle produžetka Dalas u gostima sa 117:114 predvođena Kevinom Durentom sa 52 postignuta poena. To je Durentu rekord karijere po broju poena na jednoj utakmici.

-Znao sam da se bližim rekordu, ali sam želeo da se fokusiram samo na utakmicu. Imamo srce šampiona, trener nas vodi na pravi način i spremni smo za najviša dostignuća. Dalas je na nivou šampionskih ekipa, bez obzira na loš trenutni skor“, rekao je Durent posle utakmice u Dalasu.

Iako su domaći košarkaši uspeli tokom poslednje četvrtine da se rezultatski vrate u meč, Oklahoma je ipak u penal završnici došla do prednosti od tri poena, ali je Ou-Džej Mejo trojkom u samom finišu odveo Dalas u produžetak.

Povezana vest:  Atlanta smanjina na 2:1 u pobedama, Bogdanović odličan

Dalas je imao priliku u poslednjoj sekundi produžetka da dođe do novog, ali je Vins Karter promašio šut za tri poena. Pored Durenta, u ekipi Oklahome istakao se i Rasel Vestbruk sa 31 poenom, dok su Serž Ibaka i Kevin Martin postigli po 11. Najefikasniji u Dalasu bio je Karter sa 29 poena.

Trijumfom u Dalasu Oklahoma je došla do 32. pobede (uz osam poraza) čime je izbila na čelo NBA lige, dok ekipa iz Teksasa sada ima skor 17-24. Čikago je u gostima posle produžetka savladao Boston sa 100:99 košem italijanskog reprezentativca Marka Belinelija 3,1 sekundu pre kraja odlučujućeg perioda meča.

Povezana vest:  Obradović: Navijači da podrže mladi tim Partizana

Za trijumf Čikaga zaslužan je i Karlos Buzer, koji je u produžetku postigao šest od 12 poena koliko su dali Bulsi. Buzer je postigao 19 poena, a imao je i 20 skokova, Ričard Hamilton dao je 20 poena, Joakim Noa 14, a Džimi Batler 13. Domaćina je predvodio plejmejker Ražon Rondo sa 30 poena.

Srpski košarkaš Vladimir Radmanović nije igrao za Čikago odlukom trenera Toma Tibodoa, a iz istog razloga u ekipi Bulsa protiv Bostona nisu bili ni Nazr Mohamed i Dekuan Kuk. Bruklin je na svom terenu pobedio Atlantu sa 94:89 predvođen prvom zvezdom tima Deronom Vilijamsom, koji je pored 24 poena imao i sedam asistencija. U domaćoh ekipi istakao se Redži Evans sa 20 skokova, dok je Bruk Lopez dodao 20 poena.

Povezana vest:  EVROLIGA, Savanović doneo pobedu Valensiji trojkom u završnici

Rezultati utakmica odigranih u noći između petka i subote:

Filadelfija – Toronto 108:101

Boston – Čikago 99:100

Indijana – Hjuston 105:95

Orlando – Šarlot 100:106

Bruklin – Atlanta 94:89

Memfis – Sakramento 85:69

San Antonio – Golden Stejt 95:88

Denver – Vašington 108:112

Dalas – Oklahoma 114:117