radnicki kg

Radnički pobedio Zvezdu

Košarkaši Radničkog pobedili su večeras u Kragujevcu Crvenu zvezdu sa 90:78 (29:22, 27:22, 13:16, 21:18) u utakmici 11. kola Superlige Srbije. Zvezdi je ovo drugi uzastopni poraz u šampionatu, dok je Radnički upisao četvrtu pobedu u poslednjih šest utakmica. 
Radnički je do pobede predvodio Marko Marinović sa 18 poena, šest asistencija i četiri skoka, dok je Stefan Birčević postigao 17, a uz to je imao i šest uhvaćenih lopti. U beogradskoj ekipi istakli su se Čarls Dženkins sa 19 poena i pet skokova, dok je Demarkus Nelson postigao 15. 
Zvezda je samo na početku utakmice imala prednost, pošto je Radnički već od drugog minuta diktirao visok tempo igre. Kragujevčani su pre svega dobrom igrom u odbrani i solidnim šutom za tri poena stigli do pobede. Ekipa Radničkog pogodila je 13 od 28 šuteva za tri poena. 
Zvezda je ovim porazom „pala“ na drugo mesto u prvenstvu, pošto je ranije danas Partizan pobedio Metalac sa 76:63 i preuzeo lidersko mesto. 
Radnički je treći sa sedam trijumfa i četiri poraz, pa je praktično osigurao plasman plej-of Superlige. Crvena zvezda će u narednom kolu igrati sa Partizanom, dok Radnički gostuje FMP-u. 
U drugom susretu igranom od 19.00 pobedu je zabeležila ekipa Crnokose, koja je na domaćem terenu savladala Borac sa 89:82. 

Povezana vest:  Jokić lakše povređen, nekoliko dana pauze