aleksandar sostar kzn union (1)

Šoštar: Mladi tim Partizana dokazao da vredi

Predsednik vaterpolo kluba Partizan Aleksandar Šoštar rekao je da je mladi tim crno-belih plasmanom u polufinale završnog turnira Lige šampiona dokazao da vredi i da mu je mesto u vrhu evropskog vaterpola.
Partizan je ostvario veliki uspeh savladavši večeras u četvrtfinalnoj utakmici završnog turnira u Barseloni jednog od favorita za titulu, italijanski Pro Reko, boljim izvođenjem peteraca (19:18).
-Prethodnih nedelja u našoj javnosti se stvarao opšti utisak da je Partizan nezasluženo u Barseloni, da nemamo kvalitet i da smo srećno prošli na završni turnir. E, sada, neka svima služi na čast za klipove koje su podmetali, svi znaju kakav kvalitet ima tim Pro Reka – izjavio je Šoštar, koji je i predsednik Sportskog saveza Srbije i član Biroa Evropske plivačke unije.
On je istakao da je mlada ekipa Partizana plasmanom u polufinale već napravila veliki uspeh.
-Žao mi je što srpska javnost nije mogla da uživo gleda sjajan meč protiv Pro Reka – kazao je Šoštar.
Prvo polufinale završnog turnira biće srpsko, pošto je rival Partizanu sutra od 18 sati kragujevački Radnički, koji je obezbedio direktno učešće kao pobednik B grupe Lige šampiona.
U drugom polufinalu od 19.30 sati igraće riječko Primorje, pobednik A grupe, i domaća Barseloneta, koja je u četvrtfinalnom meču pobedila Brešu sa 6:4 (3:1, 1:1, 1:2, 1:0). Utakmica za treće mesto na završnom turniru u Barseloni igra se u subotu od 18.30 sati, a finale je istog dana od 20 sati.

Povezana vest:  Udovičić: Australijanci nam ne leže