nba novi logoNBA VESTI
Majami prvi finalista plej ofa

Košarkaši Majamija postali su prvi učesnici velikog finala NBA lige pošto su jutros savladali Indijanu sa 117:92 (24:13, 36:21, 31:24, 26:34) i ukupnim rezultatom 4:2 u seriji osvojili titulu prvaka Istočne konferencije koja im je omogućila da se bore za novi šampionski prsten.
Protivnik Majamiju u velikom finalu plej ofa NBA lige biće prvak Zapadne konferencije, odnosno pobednik duela San Antonio – Oklahoma u kojem je trenutni rezultat 3:2 za San Antonio.
Do četvrtog uzastopnog finala plej ofa Majami je predvodio Lebron Džejms sa 25 koševa, šest skokova i četiri skoka. Isti broj poena ubacio je Kris Boš koji je, usput, imao i osam asistencija, dok su Rašarad Luis i Mario Čalmers utakmicu završili sa po 13 poena.
Zanimljivo je da je odluka o pobedniku pala već u ranoj fazi meča. Posle vođstva Indijane 9:2, usledila je serija aktuelnog prvaka 11:0, posle koje Indijana više nijednom nije bila ni blizu izjednačenja, a kamoli preokreta.
Najistaknutiji pojedinac tima iz Indijanapolisa bio je Pol Džordž sa 29 koševa i osam uhvaćenih lopti.
Učešćem u četvrtom uzastopnom finalu Majami se izjednačio sa Bostonom koji je od 1984. do 1987. godine bio redovan učesnik završnice najjače košarkaške lige sveta.
Finalna serija počinje u noći između četvrtka i petka, a domaćin prve utakmice biće San Antonio ili Oklahoma, zavisno od toga koji od dva tima bude uspešniji u međusobnom odmeravanju snaga.

Povezana vest:  KSS potpisao ugovor sa Telekomom Srbija