Road Show BeogradU Beogradu počeo „Road SHOW 2014″

FIBA „Road SHOW 2014″ ili putujuća izložba koja promoviše predstojeći Svetski Kup u Španiji (30. avgust – 14. septembar) otvorena je danas na Trgu Republike u Beogradu i trajaće do nedelje. Ceo događaj ima i humanitarni karakter, jer će na štandu Unicefa biti prikupljana pomoć za mesta pogođena nedavnim poplavama.
Unutar izložbenog prostora u putujućem kamionu posetioci mogu pronaći sve što donosi Svetski Kup 2014. koji će se od 30. avgusta do 14. septembra održati u Španiji, sve o ekipama učesnicima, gradovima domaćinima. Takođe mogu odmeravati snage sa košarkaškim zvezdama, biti svedoci nesvakidašnjih patika Dikembea Mutomba (dok je igrao u NBA nosio je patike broj 59!), uživati u jedinstvenim istorijskim primercima kao što su medalje osvojene na prethodnim prvenstvima i učestvovati u brojnim interaktivnim igrama. Svoj izložbeni prostor smešten u šatoru dimenzija 8 X 8 metara ima i Košarkaški savez Srbije koji će napraviti prezentaciju brojnih trofeja, medalja, dresova i fotografija iz bogate istorije.
Ipak, svakako najveća atrakcija „Road SHOW 2014“ je Naismith pehar koji će biti dodeljen pobedniku Svetskog Kupa u Španiji. Svi zainteresovani mogu da se slikaju sa čuvenim trofejem koji nosi ime po izumitelju košarke, a koji će se 14. septembra naći u rukama kapitena pobedničke ekipe posle finale utakmice Svetskog Kupa u Španiji.
Na improvizovanoj konferenciji za novinare, prisutnima na Trgu Republike obratili su se generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Andrija Kluet i Predrag Bogosavljev, FIBA direktor organizacije događaja.
– Želim najpre da se zahvalim predstavnicima medija što su se okupili u velikom broju, a posebnu zahvalnost dugujemo čelnim ljudima FIBA i FIBA Evropa što su nedavno donirali pomoć za poplavama ugrožene stanovništvo u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. KSS će sva finansijska sredstva dobijena od FIBA prebaciti na račun Vlade Srbije namenjen za pomoć ugroženima – istakao je Andrija Kleut, generalni sekretar KSS.
Predrag Bogosavljev podsetio je na početak turneje „Road SHOW 2014″ koja je tek na pola puta:
– Počeli smo sa promocijom Svetskog Kupa u Španiji i Najsmitovog trofeja još na NBA Ol Star vikendu u februaru. Zatim smo bili u Južnoj Americi, a na finalnom turniru Evrolige u Milanu ovaj čuveni pehar stigao je u Evropu. Bili smo prošlog vikenda u Ljubljani, a sada smo u Beogradu. Turneja se zatim nastavlja u preostalim zemljama učesnicima Svetskog Kupa: Grčkoj, Turskoj, Hrvatskoj, Finskoj, Litvaniji i Francuskoj. Ovo je sjajna prilika da i Košarkaški savez Srbije izloži svoje medalje i trofeje. Naši košarkaši su čak pet puta osvajali Najsmitov trofej, Amerikanci i Rusi u četiri navrata, slede Brazilci sa dva trijumfa na Svetskim prvenstvima – podsetio je Predrag Bogosvaljev i napomenuo da je cilj ove izložbe da svi posetioci uživaju u košarci.
U subotu od 12:00 časova na štandu KSS u okviru „Road SHOW 2014″ na Trgu Republike okupiće se brojni reprezentativci naše zemlje koji su osvajali medalje na Svetskim prvenstvima. Dolazak su potvrdili Dražen Dalipagić, Dragan Kapičić, Dejan Bodiroga, Dejan Tomašević, Vladimir Radmanović, Dejan Koturović, Milan Gurović, Žarko Čabarkapa, Zoran Jovanović, Aleksandar Smiljanić, Nebojša Zorkić i Zoran Sretenović. Sa njima će biti počasni predsednik KSS, Bora Stanković i trofejni selektor Dušan Ivković.

Povezana vest:  Crna Gora pobedila u Talinu