grb-BeogradaBeograd postao zvanično kandidat za organizaciju F4 košarkaške Evrolige

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali uputio je danas Pismo kandidature Beograda za završni turnir košarkaške Evrolige čelniku ULEB-a Žordiju Bartomeu. Slanjem ovog pisma Beograd je postao zvanični kandidat za organizaciju ovog košarkaškog turnira.
U pismu koje je gradonačelnik Mali uputio izvršnom direktoru ULEB-a Žordiju Bartomeu se, između ostalog, kaže:
– Imam čast da Vas obavestim da grad Beograd izražava zainteresovanost da preuzme ulogu domaćina završnog turnira Evrolige počev od 2016. godine.
Koristim ovu priliku da vas podsetim da Beograd ima odličnu infrastrukturu za priređivanje takvih sportskih takmičenja, kao i potrebno iskustvo u organizaciji velikih sportskih događaja. KOMBANK arena (bivša Beogradska arena) jedna je od najvećih dvorana u Evropi, a već je korišćena više puta za utakmice u okviru Eurobasketa 2005. godine, „Dajmond bol“ 2004. godine, „Univerzijade 2009.“ i za mnoga klupska takmičenja svake godine, od 2004. godine do danas. Kapaciteti, struktura, bezbednost, uslovi, karakteristike i lokacija ove dvorane ispunjavaju najviše standarde ove vrste sportskog takmičenja. Takođe, postoji niz hotela sa pet i četiri zvezdice u neposrednoj okolini dvorane koji se nalaze u radijusu od oko dve kilometra. KOMBANK arena i svi pomenuti hoteli nalaze se u neposrednoj blizini autoputa, na oko 20 kilometara od međunarodnog aerodroma „Nikola Tesla“.
S obzirom na sve izneto, nadam se da će EULEB razmotriti ovo Pismo o zainteresovanosti i izražavam iskrenu nadu da će Beograd imati mogućnost da predstavi svoju kandidaturu – keže se u pismu Siniše Malog, gradonačelnika Beograda.
Čelnici Beograda su više puta javno istakli da je naš glavni grad spreman da podrži i srpske košarkaške klubove ukoliko budu želeli da organizuju kvalifikacioni turnir ULEB-a za plasman u Evroligu.

Povezana vest:  Pobeda Mege u Mađarskoj, Cedevita sigurna protiv Igokee