kontrola na 200mKAJAK
Poznat sastav za EŠ

Na izbornoj kontroli na beogradskoj Adi Ciganliji dobijen je sastav reprezentacije za evropski šampionat za juniore i mlađe seniore (do 23. godine) koji se održava u Francuskoj. U Montesu Ivlinu od 26. do 29. juna nastupiće reprezentacija Srbije u sastavu: Nebojša Grujić, Nemanja Stanivuković, Kristian Palfi, Marko Džigurski, Borislav Lazić i Stefan Vekić.
Posle desetodnevnih priprema u Bečeju biće poznato šta će mlađi seniori veslati na predstojećem takmičenju.
-Nastup na EŠ-u u Francuskoj bio je predviđen kalendarom takmičenja, ali se na početku sezone znalo da će ograničen broj sportista putovati u predgrađe Pariza. S ozbirom da se Svetski šampionat za juniore i mlađe seniore održava u Segedinu, odluka je bila da zbog blizine Mađarske pošaljemo značajno brojniju ekipu gde će šansu dobiti juniori, juniorke i mlađe senioreke, nego li u Francusku koje je skupo takmičenje. Odlučili smo se isključivo za nastup mlađoh seniora i to onih koji su potnecijalni kandidati za medalje. Kontrola koju smo napravili pokazala je ko su najspremniji takmičari u ovom trenutku. Posle priprema koje ćemo obaviti znaće se i posade koje će veslati u Francuskoj-kaže selektor Miroslav Rodić.
Prvi čovek struke Kajakaškog saveza Srbije napraviće izbornu kontrolu za Olimpijske igre mladih koje se odžavaju u kineskom Nandžingu narednog petka (13.jun) u Bačkoj Palanci.
-Pozvani su Zoltan Ham, Strahinja Stefanović, Aleksa Turudić i Bojan Miliniković. Zbog specifinčnosti takmičenja u Kini gde će predstavnik u kajaku veslati u sprintu i u slalomu na mirnim vodama odlučili smo se da napravimo tri trke na 300m koje baš nemaju veze sa onim što će biti u Kini. Prosto je nemoguće napraviti improvizaciju staze u našim uslovima za ono što čeka putnika za Nandžing-mišljenja je Rodić.

Povezana vest:  VESLANJE, Istorijsko zlato juniorskog osmerca na EP, tri evropske medalje u Minsku

PRIPREME U PUNOM JEKU

Najbolji kajakaši i kajakašice spremaju se za seniorski EŠ na četiri različite lokacije. Dalma Ružičić Benedek je sa suprugom Dušanom u Solnoku. Kristina Bedeč, Ervin Holpert, Dejan Terzić, Vladimir Torubarov, Simo Boltić, Marko Tomićević i sestre Moldovan su u Bečeju, dok su Marko Dragosavljević, Aleksandar Aleksić , Dejan Pajić i Milenko Zorić u Čurugu. Milica Starović trenira u Novom Sadu. Podsećanja radi Ružičić-Benedek u Nemačkoj braniće titule šampiona Evrope u disciplinama k-1 500 i k-1 1000m dok će Marko Dragosavljević pokušati ako ne da potvrdi onda da nadmaši srebro u sprintu (k-1 200m).

Povezana vest:  VESLANJE, Trijumf Vasića i Beđika u B finalu prvog ovogodišnjeg Svetskog kupa

TROFEJ BEOGRADA I MINI KAJAK LIGA

Sutra će se na regatnom centru beogradske Ade Cignalije održati 1. Kolo mini kajak lige Srbije i Trofej Beograda. 18. maja su prvobitno trebala biti održana ova takmičenja, međutim zbog poznatih okolnosti u vezi poplava koje se zadesile Srbiju, takmičenja su bila shodno preporuci MOS-a otakazana.
Takmičenje u ogranizaciji KSS, za kajakaške polaznike, decu uzrasta od 10 do 13 godine startuje u nedelju sa početom u 10 časova. Na progamu je 16 trka u disicplinama MK-1 i MK-2 na deonicama dužine od 500m i 1000m. KSB ogranizuje istog dana „Trofej Beograda“ za uzrast pionira i kadeta nau disciplinama k-1, k-2 , k-4, c-1, c-2 na stazi dužine 500m. Na oba takmičenja učešće će uzeti 320 takmičara iz 19 klubova.

Povezana vest:  VESLANJE,Ljiljana Jošić u polufinalu, osmerac u B finalu