plivanje kurbanovic ciric djordjevic
Za vikend u Beogradu 21. „Memorijal Ante Lambaša“
 
Plivački klub Beograd pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Beograda i uz veliku pomoć i saradnju PS Beograda, PS Srbije, Ministarstva omladine i sporta Srbije  i SC „11. april“ organizovaće u subotu i nedelju 21. „Memorijal Ante Lambaša“ u 50 – metarskom bazenu Sportskog centra „11. april“ u Novom Beogradu.
– Ovo je još jedna lepa sportska manifestacija koja će, siguran sam, ukrasiti oktobar u Beogradu – rekao je Dragan Ćirić iz Sekretrijata za sport i omladinu Beograda na konferenciji za medije.- Biće to, ujedno, i najbolja promocija plivačkog sporta u našem gradu koji je poslednjih godina zabeležio sjajne rezultate i nadam se da će mnogi mladi plivači dobiti priliku za pravu afirmaciju.
Predsednik Plivačkog saveza Beograda Ivan Đorđević zahvalio se Sekretarijatu za sport i oladinu Beograda na podršci da se ovo ugledno takmičenje održi u teškim ekonomskim okolnostima:
– Plivači iz beogradskih klubova ove sezone su osvojili 112 titula na šampionatima Srbije  a mnogi su plivali i za reprezentaciju i osvojili medalje na međunarodnim takmičenjima. Zato Beograd zaslužuje ovakav miting i čestitke plivačkim radnicima iz kluba Beograd na velikom  zalaganju da se ne ugasi tradicija. Pozivam sve ljubitelje sporta u Beogradu da dođu na tribine „11. aprila“ i da uživaju.
Sportski centar „11. april“ je, kao je istakao Dragan Ćirić „umiven i doteran“ a menadžer opovg objekta  Živko Filipović je naglasio:
– Spremni smo da ugostimo plivače u renoviranom sportskom centru. Temperatura vode biće po propisma 26,5 stepeni, a vazduha 29 stepeni i pozivam gledaoce da bodre plivače jer je ulaz besplatan.
Predsednik PK Beograd Slavko Kurbanović je  istakaoda ovaj miting uživa veliki ugled u regionu i najavio mogunost da će i ove godine biti preko 220 učesnika koliko ih je bilo lane:
– Plivački klub Beograd postoji 20 godina ali smo prvi memorijal u spomen na istaknutog plivačkog radnika i međunadrodnog zvaničnika Antu Lambašu održali a da još nismo napunili godinu dana – rekao je Kurbanović.- Bez pomoći Sekretarijata za sport i omladinu Beograda i SC „11. april“  ne bi bilo ovog takmičenja pa im se još jednom zahvaljujem. Svi koji vole plivanje će sigurno uživati u dobrim trkama iako neće biti nekoliko naših reprezentativaca koji su na pripremama i takmičenju u Dubaiju.
Milan Jelić direktor PK Beograd je  najavio dolazak plivača iz Slovenije, BiH, Makedonije, Crne Gore, Rumunije… kao i svih srpskih klubova:
– Održaćemo i dve tradicionalne memorijalne trke u spomen na velikog plivačkog radnika, trenera i  entuzijastu Slavka Njegovana na 100 prsno za plivače i člana našeg kluba Dejana Vukadinovića na 200 m kraul takođe za plivače, gde će se dodeliti i posebne nagrade. Početak mitinga je u subotu od 17 časova, a u nedelju od 9 časova.
Povezana vest:  VESLANJE, SP HOLANDIJA 2014, Marjanović i Filipović u repesažu