Crna Gora - Njemacka 08 06 10Crnogorske košarkašice bolje od Nemačke

Ženska seniorska košarkaška reprezentacija Crne Gore ostvarila je pobedu na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će naredne godine biti odigrano u Mađarskoj i Rumuniji.
Crnogorske košarkašice pobedile su danas na Cetinju, u prvom kolu D grupe, selekciju Nemačke 63:52 (23:19, 15:17, 15:9 i 10:7).
Izabranice selektora Momira Milatovića tokom celog meča bile su u vođstvu, dozvolivši rivalu da samo jednom izjednači rezultat (36:36).
Pitanje pobednika rešile su sredinom poslednje četvrtine, kada je domaćin stekao dvocifrenu prednost, koju je uspeo sačuvao do kraja.
Najefikasnija u pobedničkoj selekciji bila je Jelena Dubljević sa 14, Ešaja Marfi postigla je 11, a poen manje Jelena Škerović.
-Nemačka je potvrdiula kvalitet i bila ozbiljan rival tokom celog meča. Do sredine poslednje četvrtine rezultat je bio u egalu, ali je finiš meča pripao nama i zasluženo smo došle do pobede – kazala je Škerović.
U drugom meču te grupe, Ukrajina je u Helsinkiju pobedila Finsku 83:49.
Crna Gora i Nemačka biće rivali i u drugom kolu, u sredu u Hagenu.
Plasman na šampionat izboriće šest prvoplasiranih i pet najboljih drugoplasiranih selekcija.
Nastup na Evropskom prvenstvu obezbedili su Mađarska i Rumunija kao domaćini, odnosno Grčka, Španija, Francuska, Srbija, Belorusija i Češka na osnovu rezultata sa prošlog šampionata.

Povezana vest:  12. KOLO SUPERLIGE SRBIJE, Derbi u Beogradu, FMP u Kragujevcu

PHOTO: KS CRNA GORA