nba novi logoNBA VESTI
San Antonio vratio brejk

U nastavku finala plej ofa američke profesionalne košarkaške lige (NBA) San Antonio je jutros kao gost savladao Majami sa 111:92 (41:25, 30:25, 15:25, 25:17) i poveo sa 2:1 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede.
Košarkaši Majamija nisu potvrdili brejk sa druge utakmice finalne serije plej ofa, jer je San Antonio jutros odigrao poluvreme za priču.
Posle samo 24 minuta igre bilo je izvesno da će Sparsi povratiti prednost domaćeg terena u eventualnoj „majstorici“ pošto su aktuelnom prvaku za dve četvrtine ubacili čak 71 koš!
Procenat šuta Sparsa u prvom poluvremenu bio je iznad 75 odsto što se u istoriji finalnih utakmica plej ofa NBA lige nikada nije desilo!
Odbrana Majamija bila je nemoćna pred „streljačkim vodom“ protivnika koji je koš pogađao iz svih pozicija. Kavai Lenard predvodio je kaznenu ekspediciju iz San Antonija sa 29 poena, četiri skoka, dve asistencije, dve ukradene lopte i dve „rampe“. Svoju raznovrstnost Lenard je demonstrirao i igrom u odbrani u poslednjoj deonici kada je potpuno neutralisao prvu zvedu Majamija Lebrona Džejmsa.
Uz Lenarda značajan doprinos vrednoj pobedi dali su Deni Grin i Toni Parker sa po 15, Tim Dankan 14 i Emanuel Đinobili sa 11 poena.
Na suprotnoj strani, do poslednje četvrtine, najistaknutiji pojedinac bio je Džejms. Ubacio je 22 koša, imao sedam asistencija, pet ukraden lopti i pet skokova, ali i sedam izgubljenih lopti što je u najvećoj meri bio „ručni rad“ Lenarda.
Uz Džejmsa „normu“ su još ispunili Dvejn Vejd sa 22 i Rašard Luis sa 14 poena.
Naredna utakmica igra se u noći između četvrtka i petka, takođe u Majamiju.

Povezana vest:  Maljković: Skok i loš sut za tri poena presudili