radonjicRadonjić: Zasluženo smo u finalu, čestitke Mega Vizuri

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je njegov tim zasluženo izborio plasman u finale plej-ofa Superlige Srbije i čestitao Mega Vizuri na sjajnoj sezoni.
Crveno-beli su večeras u pobedili Mega Vizuru sa 101:95 i u polufinalnoj seriji plej-ofa slavili ukupnim rezultatom 2:0.
-Igrali smo ove godine dosta mečeva protiv njih, bili smo svesni da će plej-of serija biti teška. U prvom meču igrali su bez Micića i Dangubića, a mi smo to iskoristili na pravi način. Oni su jedan jako talentovan tim, uz nekolicinu iskusnijih igrača. To je tim koji je dao najveći broj imena za širi spisak reprezentacije Srbije, tim koji je tokom cele godine rastao – izjavio je Radonjić za klupski sajt, dodajući da su crveno-beli ipak pronašli način da odgovore na igru Mega Vizure.
-U drugom poluvremenu uspostavili smo kontrolu meča, a u samoj završnici bili smo pametni i skoncentrisani, koristeći sve naše prednosti kako bismo došli do rezultata. Na kraju smo zasluženo slavili i plasirali se u finale – zaključio je Radonjić.
Mladi Luka Mitrović naveo je da je večerašnji meč bio dosta teži od prethodnog u Pioniru pošto je Mega Vizura nastupila u kompletnom sastavu.
-Morali smo da svedemo izuzetno talentovanog i napadački orijentisanog protivnika na što manji broj lakih poena. U prvom poluvremenu to nismo uspeli da uradimo, njih je dobro služio šut. Ipak, u trećoj deonici sveli smo ih na samo 15 poena, dok smo mi istovremeno uspešno sproveli nekoliko kontranapada i došli do prednosti koja nas je odvela do zaslužene pobede. Okrećemo se finalu protiv Partizana – rekao je Mitrović.
U finalu plej-ofa Crvena zvezda se sastaje sa braniocem titule Partizanom, koji je eliminisao kragujevački Radnički takođe posle dve utakmice (89:81, 86:75).
Finalna serija plej-ofa nacionalne Superlige igra se na tri dobijena meča, a termini su 14, 16, 19, 21. i 24. jun.

Povezana vest:  Vukoičić: Doza pojačane motivacije