Beogradska Coca-Cola biciklijada  okupila veliki broj ucesnikaJUBILARNA 10. BEOGRADSKA COCA-COLA BICIKLIJADA

Jubilarna, deseta „Beogradska Coca-Cola biciklijada“ u organizaciji Asocijacije „Sport za sve“ Beograda, pod pokroviteljstvom Grada Beograda i uz podršku Coca-Cola sistema kao strateškog partnera, održaće se u nedelju, 15. juna.
Trasa tradicionalne gradske manifestacije ići će sledećom putanjom: Makedonska ulica, Dečanska ulica, Terazijski tunel, Brankova ulica, Brankov most, Bulevar Mihajla Pupina, Kružni tok, Omladinskih brigada, Jurija Gagarina, Most na Adi, Radnička ulica, Ada Ciganilja (cilj kod kupatila „Beograd“). Start je zakazan za 11 časova, na Trgu Republike, a neposredno pre toga okupljeni će imati priliku da se druže i vežbaju sa Sarom Jovanović, ambasadorom Coca-Cola pokreta za radost. Svi učesnici dobiće neophodne savete o pravilnoj i bezbednoj vožnji, nakon čega će krenuti u rekreativnu vožnju uz pratnju saobraćajne policije.
Povodom obeležavanja jubileja, deset godina „Beogradske Coca-Cola biciklijade“, Coca-Cola sistem doniraće Beogradu deset parking mesta za bicikle. Fotografije tri modela parkinga biće postavljene na Fejsbuk stranici Fabrika radosti, a od nedelje, 15. juna, u narednih mesec dana, svi biciklisti će svojim „lajkovima“ imati priliku da odluče koji model parkinga im se najviše dopada. Model parkinga sa najviše „lajkova“ biće postavljen na deset gradskih lokacija.
„Beogradska Coca-Cola biciklijada“, koju podržava i JP Ada Ciganlija, promoviše bicikl kao ekonomično, turističko ali i ekološko sredstvo kojim čuvamo životnu sredinu. Ove godine, očekuje se učešće nekoliko hiljada biciklista svih generacija iz cele Srbije. Na cilju, svi učesnici dobiće biciklističku vozačku dozvolu sa brojem koji će im omogućiti učešće u nagradnoj lutriji, a najsrećnije očekuju i vredni pokloni partnera i donatora: kompanije „Capriolo“, turističke agencije „Odeon“, Beogradskog sajma, Asocijacije „Sport za sve“ Srbije, „Verano motorsa“, „Cargo partnera“, značajnog broja fitnes klubova i centara.

Povezana vest:  Prve titule u novoj sezoni u 22. januara u Novom Sadu na Šampionatu Srbije u ciklo krosu