11 kolo NLB lige

 

Panteri putuju u Sarajevo

 

miroslav_raduljica_fmp_kos1Derbi začelja NLB lige na program je večeras u Sarajevu. U Olimpijskoj dvorani Zetra sastaće se dve poslednjeplasirane ekipe u ovom prestižnom takmičenju. Spletom nesrećnih okolnosti meč između Bosne i FMP-a nosi neslavan epitet derbija začelja. Sarajlije su ostvarile samo jedan pozitivan rezultat u dosadašnjem delu regionalnog takmičenja, što je uslovilo promenu trenera. Sabit Hadžić zamenio je na klupi Vladu Vukoičića, samo tri dana pred duel sa njegovim bivšim klubom, sa kojim je osvojio Jadransku ligu i Kup Radivoja Koraća.

Sa druge strane, „panteri“ putuju u Sarajevo vedrog duha, pošto su u utorak savladali Banvit u drugom kolu F grupe Evročelendž kupa. Sa raspoloženim centrom Miroslavom Raduljicom rastu i šanse FMP za pobedom na gostovanju, koja je neophodna posle kiksa protiv Cedevite u Železniku.

Povezana vest:  NBA VESTI, Džejms opet doneo pobedu Klivlendu

– U meču sa Banvitom smo demonstrirali neku novu energiju i motivisanost, koje nas do sada nisu krasile. Ako ih budemo ponavljali u nastavku sezone sigurno je da će doći i bolji rezultati u NLB ligi. Šansu tražimo već protiv Bosne, koja je promenila trenera, a njeni igrači će biti borbeniji nego u prethodnim duelima. Gledao sam „studente“ protiv Partizana i nisu me oduševili. Trudićemo se da iskoristimo Bosnine probleme i anuliramo kiks iz duela sa Cedevitom. Samo, nikako ne smemo da se opustimo, takav stav bi bio poguban. U Jadranskoj ligi nema lakih utakmica– ističe Miroslav Raduljica.

Reprezentativac Srbije ne može jasno da uvrdi uzroke loših partija FMP-a u NLB ligi, ali se nada sunčanim danima.

Povezana vest:  Lebron Džejms na utakmici Liverpul - Mančester junajted

– Trenutna pozicija na tabeli nije realan odraz našeg kvaliteta. Verujem u ovaj tim, ali moramo da budemo svesni da će uspesi stići samo ako se budemo bacali po parketu kao protiv Banvita. Svi me pitaju kako smo došli u neprijatnu situaciju, a ja nemam pravo objašnjenje. Sticajem okolnosti nalazimo se pri dnu tabele. Jednostavno, davali smo manje koševa od protivnika. Ne želim da se vadimo na neiskustvo, već još više treba da se potrudimo kako bismo se popeli na lestvici uspeha- napominje Raduljica.

 

Ratko Radovanović – živa legenda Bosne i FMP-a

Bosnu je do pre par dana predvodio Vlada Vukoičić, ali to nije jedina veza između FMP-a i Sarajlija. Dobri poznavaoci košarke sigurno znaju da je direktor tima iz Železnika Ratko Radovanović živa legenda sarajevskog velikana. Dres „studenata“ je nosio punu deceniju, od 1973. do 1983. godine. Radovanović je sa Bosnom osvojio „duplu krunu“ u SFRJ 1978. godine, a nekoliko meseci kasnije stigao je i do titule Kupa evropskih šampiona! Tokom zlatne decenije u Sarajevu, Radovanović je još dva puta bio šampion Jugoslavije,  a igrao je i u finalu evropskog Kupa Radivoja Koraća. Trofejnu igračku karijeru nastavio je, takođe, trofejnim funkcionerskim radom u FMP-u.

Povezana vest:  EVROLIGA, Jovanović: Sada se lakše diše, ali ima još mnogo igre

 

Preostali parovi 11. kola

Subota:

17,00 – Cedevita – Široki

18,00 – Radnički – Partizan

19,00 – Zvezda – Hemofarm

19,15 – Budućnost – Zadar

20,00 – Zagreb – Helios

Nedelja:

20,00: Olimpija – Cibona