Kuglanje

 

„Poštanska štedionca“ u Bolcanu,. Niš put u Beogradu u Ligi šampiona

 

CL-LogoRevanš mečevi prvog kola Lige šampiona u kuglanju odigraće se su subotu 5. decembra.

Kuglaši srpskog šampiona Beograda „Poštanske štedionice“, treći u Svetskom kupu ove sezone, igraće u Bolcanu protiv Fuger Stercinga. U prvom meču u Beogradu pre dve nedelje,  domaćini su na Banjici slavili sa 3.598:3.499 (6:2). Nišlije, trećeplasirani u Kupu Evrope u oktobru u Skoplju, poreženi su u Koblahu u Austriji od Bergfalkena  sa 3.445:3.337 (6:2)  i revanš će, jer kuglana u niškom Čairu nema licencu za međuanarodne utakmice, odigrati na Banjici na kuglani „Sportskog fonda Cepter“ od 13 časova a sudiće srpske sudije Dragi Štikovac i Milan Ostojić..

– U prvom meču, propustili smo priliku da deklasiramo protivnika, čak i sa 8:0 i mirno putujemo na revanš – kaže Vojko Pavlović trener Beograda „Poštanske štedionice“ jesenjeg prvaka Srbije, koji će u stručnom štabu imati i predsednika kluba Boru Timotića i direktora Zorana Radifkovića. – Mislim da smo, ipak, iskusniji i kvalitetniji tim i da možemo i u Bolacnu da igramo za pobedu. Pokušaću da u njihovom sastavu pronađem četiri slabe tačke, da obezbedimo minimum tri boda za prolaz u četvrtfinale. Nismo u dobroj poziciji što se tiče odnosa malih, set, pena 12,5:11,5 tako da moramo da jurimo makar tri boda.

Povezana vest:  Počelo Evropsko prvenstvo u snukeru u Boru

Pavlović računa na udarni kvartet Arpad Antal, Goran Ostojić, Daniel Tepša i Srđan Šokac da donese ključne poene. Raduje ga i dobra forma Njegoša Šakića  a u prvoj šestorci biće i Nikola Matijaš. U ekipi su i kapiten Dejan Jovanović i Novak Obradović. Meč počinje u 13 časova. Zvanično piće srpskog šampiona je  Minakva.

Nišlije su u Koblahu pružile sjajan otpor domaćinu, ponele su dva poena što daje realnu mogućnost da i oni prođu u drugo kolo i nastave seriju sjajnih rezultata ove sezone.

– Optimisti smo, dobro je raspoloženje u ekipi, odlično igramo na Banjici i očekujemo prolaz u četvrtfinale – optimista je igrač i trener Niš puta Darko Marković. – Uz nas će biti i tridesetak navijača iz Niša, a taktički ću postaviti igrače da pokušam da otvorim meč našim vođstvom od 2:0. Analizirali smo igru Bergfalkena, rezultati su im mnogo slabiju na gostovanjima, imaju nekoliko slabih tačaka i probaćemo da ovo iskoristimo.

Povezana vest:  KUGLANJE, Nikola Dragaš proslavio 50 godina aktivnog kuglanja

Uz Darka Markovića, na staze će i Milan Martinović, Duško Ilić, Marko Joksimović, Bojan Dimić, Aleksandar Milenković i Aleksandar Marković. Kuglašima Niš puta pomažu i Grad Niš i sponzor Preduzeće za puteve Niš.

U ostalim mečevima prvog kola slovački šampion Sport iz Podbrezove, za koji igraju dva srpska reprezentativca Jovan Ćalić i svetski rekorder Vilmoš Zavarko izgubio je od Zalaegersega (Mađarska) sa 3.627:3.452 (7:1) i imaće težak posao u revanšu. Mađarski Segedin, u čijim redovima su tri srpska kuglaša Tibor Sel, Laslo Fekete i Žolt Kiš, je pobedio slovački Tatran sa 3.709:3.426 (7:1) i mirno ide na revanš. U ostalim mečevima prvog kola postignuti su rezultati: Rot vajs (Nemačka) – Konstruktor Maribor 3.722:3.578 (7:1), Zadar – Kluž (Rumunija) 3.653:3.544 (7:1), Fojt Sent Pelten (Austrija) – Konikom Osijek 3.684:3.649 (5:3), Viktorija Bamberg (Nemačka) – Primator Nahod (Češka) 3.811:3.419 (6:2).

Povezana vest:  RAGBI, Vels pobedio Englesku i osvojio turnir Šest nacija

U ženskoj Ligi šampiona, jedan srpski predstavnik, subotički Pionir bio je u prvom kolu slobodan, a drugom, ekipi „Junaković“ iz Banje Junaković, tim Polonija Lesno iz Poljske je predao meč zbog bolesti igračica. „Junaković“ će se u drugom kolu sastati sa Pionirom i ovaj rasplet je išao na ruku srpskom ženskom kuglanju jer se tako jedan naš klub sigurno plasirao na fajnal for Lige šampiona čiji će domaćin u martu iduće godine biti kuglana u Banji Junaković. Pionir je lane u Ligi šampiona bio drugi!

Rezultati  prvog kola za kuglašice: Beč – Kromažiž (Češka) 3.182:3.213 (4:4), Kozara (Gradiška, Bih) – Kozolg (Mađarska) 3.116:3.144 (2:6). Slobodni su bili Viktorija Bamberg, Lanteks Celje, Elektromureš (Rumnija), Kegltref (Austrija) i Pionir Subotica.