DERBI  prfa final po007Velike kazne za večite rivale

Košarkaška liga Srbije saopštila je danas kazne za „večite“ rivale zbog incidenata na sinoćnoj utakmici finala plej-ofa Superlige Srbije.
Partizan će u drugom meču nastupiti bez Nikole Milutinova i Aleksandra Pavlovića, koji su dobili disciplinske greške i moraće da plate po 172.500 dinara. U ekipi Zvezde istu suspenziju dobili su Demarkus Nelson i Marko Tejić.
Trener Partizana Duško Vujošević kažnjen je sa ukupno 506.000, dok će crno-beli zbog ubacivanja predmeta i loše organizacije redara morati da plate 149.500 dinara.
Vujoševiću su kazne izrečene zbog tehničkih grešaka, kritikovanja suđenja u medijima, kao i skidanja sakoa.
Zbog nesportske kritike suđenja u medijima kazne od po 115.000 dinara izrečene su košarkašima Partizana Davisu Bertansu i Bogdanu Bogdanoviću, odnosno treneru Zvezde Dejanu Radonjiću, kao i sportskom direktor crno-belih Draganu Todoriću.
Partizan je kažnjen i sa dve utakmica igranja pred praznim tribinama u naredna dva meča u kojima će biti domaćin.
Košarkaški klub Crvena zvezda moraće da plati još 285.000 dinarazbog dosuđenih disciplinskih grešaka njihovim igračima, dok će crno-beli morati da izdvoje 342.000.
Takođe, trener Zvezde Dejan Radonjić, kažnjen je sa 23.000 dinara zbog tehničke greške.
Zvezda je sinoć povela protiv Partizana u finalu plej-ofa Superlige, pošto je kao gost pobedila Partizan sa 97:88, ali su utakmicu obeležili prekidi i opšta tuča igrača na terenu.
Drugi meč finalne serije plej-ofa Superlige igraće se sutra od 20.00 u Hali Pionir.

Povezana vest:  Avdalović prešao u Šole