navijaci cz

Partizan: Zbog čega Zvezda može da igra pred publikom

Košarkaški klub Partizan zapitao je danas direktora Košarkaške lige Srbije (KLS) Dragana Gogića zbog čega u kažnjavanju nije primenio isti kriterijum, i Crvenoj zvezdi takođe naložio da u plej-ofu igra bez prisustva publike zbog incidenata navijača i optužio ga za aparthejd. U saopštenju objavljenom na sajtu kluba (www.kkpartizan.rs) Partizan je ukazao da je posle druge utakmice finala plej-ofa, 16. juna, Partizan duplo više kažnjen od domaćina meča, iako nije zaradio nijednu tehničku grešku već je kažnjen zbog „verbalnog i modnog delikta“. 
Tokom prve utakmice finala u kojoj je Partizan bio domaćin, 14. juna, izbila je tuča na terenu, a navijači su ubacivali razne predmete na teren, zbog čega je Gogić kaznio crno-bele sa dve utakmice bez prisustva publike. 
-Partizan osuđuje i ne opravdava bacanje raznih predmeta svojihnavijača na parket, posebno ka klupi Crvene zvezde na prvoj utakmici.  Ako smo mi kažnjeni sa dve utakmice bez publike, a nakon nedavnih dešavanja u Železniku naš rival jednu, šta je sa sankcijama posle druge utakmice finala? – navodi se u saopštenju. 
Partizan je naveo da je na toj utakmici njihov trener Duško Vujošević gađan pirotehničkim sredstvima, kapiten Žofri Lovernj pogođen upaljačem u glavu, da su povređeni novinari, uništen jedan računar a da su, takođe, povređena i deca iz publike. 
-Gogić nama suspenduje teren za utakmice finala, a našem rivalu zaboravlja ili neće da primeni istu kaznu igranja bez publike. Pojedine igrače licencira, selektivno i mimo propozicija, određuje protiv koga mogu da igraju, a protiv koga ne. Zbog čega je Gogić pritiskao sudije i delegata da izmene svoj izveštaj sa prve utakmice? Pošto to nisu prihvatili, Gogić je izmislio kaznu za Sašu Pavlovića – naveo je Partizan. 
Partizan je zapitao i da li da van sportskih institucija potraži zaštitu od, kako se navodi, samovolje, bahatosti i kršenja propozicija „jednog nelegalno izabranog direktora“. 
-Partizan će igrati i bez publike, kao što je igrao i bez Pavlovića. Ranije je prihvatio da sude sudije iz inostranstva, u drugim ligama u koje su ga isti ti gurali i uslovljavali da igra… Poštovao je odluke K S S, kao i sve kasnije promene oko ABA i Evrolige, na svoju štetu – piše u saopštenju. 
-Partizan nije pravio problem ni kada su birani zvezdaši za prethodnog i aktuelnog predsednik K S S. Ni generalni sekretar bivši direktor KK Crvena zvezda, KK FMP i generalni sekretar FK Crvena zvezda, pa zar moramo da trpimo i Gogića? – zapitao je Partizan.

Povezana vest:  Jaka Blažič: Agresivno na Neputnas od samog početka!