Oprostajni mec Dusana Kecmana

OPROŠTAJ KOŠARKAŠKOG MAJSTORA
Poslednja velika utakmica Dušana Kecmana

Legenda Partizana i košarkaški majstor, kome je samo šest desetinki bilo dovoljno da sa više od pola terena pogodi koš Cibone i crno-belima donese nezaboravnu pobedu, Dušan Kecman, ove sezone završava svoju igračku karijeru. Mag sa košarkaškom loptom, sedmostruki prvak Srbije, cetvorostruki osvajač Jadranske lige i osvajač Evrolige, će to učiniti u velikom stilu – oproštajnom humanitarnom utakmicom, koja se realizuje u sklopu akcije B92 „Srce na teren“. Sav novac koji bude prikupljen prodajom karata ići će za pomoć ugroženima od poplava.
Na revijalnoj, oproštajnoj utakmici koja će se održati u nedelju 29. juna u hali Pionir učestvovaće sadašnji i bivši Dušanovi saigrači i treneri iz Srbije i inostranstva, a karte su u prodaji na svim prodajnim mestima Event tima.

Povezana vest:  Nikolić doneo pobedu Megi u Skoplju

Dušan Kecman je tokom svoje bogate, dugogodišnje karijere, osvojio Evroligu, sedam titula prvaka Srbije, četiri puta je bio šampion ABA lige, jednom prvak Grčke.

• 2002. – 2004. Partizan: 2 x Prvak Države, Najbolji trojkaš lige 03
• 2004. – 2006. Efes, Makedonikos, Kiev: Final Four FIBA Euroleague 05
• 2006. – 2008. Partizan: 2 x Prvak Države, 2 x Regionalna (ABA) Liga, Kup Srbije
• 2008. – 2009. Panatinaikos: Osvajač Evrolige, Prvak Države (Grčka), Kup Grčke
• 2009. – 2012. Partizan: 3 x Prvak Države, 3 x Kup Srbije, 2 x (ABA) Liga, Final Four Euroleague ’10
• 2012. – 2013. Roan

Povezana vest:  NBA VESTI, NBA liga suspendovala O.J. Maja

Tokom juna meseca Dušan Kecman obići će osnovne škole u deset najvećih gradova u Srbiji, u okviru kampanje „Tim za sutra“ uz Dušana Kecmana u cilju promocije sportskih vrednosti među mladima i iskrenoj želji da košarku vrati na mesto kojoj joj pripada, u školska dvorišta. Ta akcija Dušana Kecmana biće realizovana u sklopu projekta „Bambi neguje buduće šampione“, a najtalentovani dečaci iz Kraljeva, Kragujevca, Kruševca, Niša, Užica, Subotice, Novog Sada, Zrenjanina, Čačka, Beograda, uzrasta od 11 do 14 godina, imaće priliku i čast da učestvuju na finalnoj oproštajnoj utakmici u hali Pionir.

Povezana vest:  JADRANSKA LIGA, Rezultati utakmica 21. kola Jadranske lige i tabela

Organizator oproštajne utakmice Dušana Kecmana je marketinška agencija DNA Communications, uz podršku medijske kuće B92.
Sav prihod koji bude prikupljen prodajom karata biće uplaćen Fondu B92.