dule vujosevic 1

Vujošević: Bertans znao kakva je situacija u klubu

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da nije iznenađen odlukom Letonca Davisa Bertansa da raskine ugovor sa crno-belima, jer se klub nalazi u teškoj finansijskoj sitiaciji. 
Vest da je Bertans postao slobodan igrač potvrdio je njegov menadžer Arturs Kalnitis na Tviteru.
-Dugo sam upozoravao na opasnosti koje donosi teška situacija u klubu, jedna od tih je da igrači mogu jednostrano da izađu iz ugovora, jer nisu plaćeni. On je iskoristio tu mogućnost i raskinuo je ugovor na štetu kluba – rekao je Vujošević.
Ugovor koji je Bertans imao sa Partizanom isticao je sledeće godine. Njega je 2011. godine na draftu izabrala Indijana, ali ga je „trejdovala“ u San Antonio.
-Razumem svakoga ko očekuje da dobije ono što zaradi, pritom, njemu je kao i svima bila poznata situacija u kojoj se klub nalazi. Dođe vreme kad dece idu iz kuće, ima zahvalne i nezahvalne dece, postoji Lovernj, a postoji i Bertans – dodao je Vujošević.
Letonac je u Partizan došao u januaru 2012. godine iz ljubljanske Olimpije. Bertans je sa crno-belima osvojio tri titule prvaka Srbije, Jadransku ligu i i Kup Radivoja Koraća.

Povezana vest:  Besplatna škola košarke Marine Maljković nastavlja s radom