hendriksRičard Hendriks se priključio reprezentaciji Makedonije

Američki košarkas Ričard Hendriks pridružio se danas reprezentaciji Makedonije za koju će igrati u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.
-Prvi utisci su zaista pozitivni, osećam se dobrodošlim. Skoplje je lepo, dobri su uslovi za trening i zaista sam motivisan da pomognem najbolje što mogu. Video sam se na kratko sa selektorom (Aleksandrom) Džikićem, porazgovarali smo o planovima i jedva čekam da počnem s treninzima – rekao je Henriks za sajt makedonske košarkaške federacije.
Amerikanac, koji će da popuni mesto koje je prethodne četiri godine bilo rezervisano za Lestera Boa Mekejleba, kazao je da veruje da Makedonija može da izbori plasman na Evropsko prvenstvo.
-Imamo dobre protivnike u kvalifikacijama, ali mislim da je najvaznije da na to šta mi treba da odigramo. S dobrom timskom igrom i dobrim timskim duhom možemo da ostvarimo cilj. Znam da su očekivanja velika, a cilj je plasman na Eurobaseket – kazao je igrač Lokomotive Kuban.
Hendriks nikada nije igrao u Makedoniji, a u svojoj košarkaškoj karijeri je, između ostalog, igrao je Granadu, Makabi, Armani, a u Lokomotivi je od prošle godine.
Košarkaška reprezentacija Makedonije će u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo igrati u grupi s Belgijom, Belorusijom i Danskom.

Povezana vest:  Zvezdina šestorka u kadetskoj reprezentaciji

PHOTO: www.basketball.org.mk