EP U20 M 2014 logo2Mladi košarkaši Srbije pobedom startovali na EP
 
Mlada košarkaška reprezentacija Srbije pobedom je startovala na prvenstvu Evrope na Kritu, u Grčkoj, savladavši danas u prvom kolu B grupe selekciju Slovenije sa 73:61 (14:20, 15:6, 22:21, 22:12).
Izabranici selektora Dejana Mijatovića u drugom kolu su slobodni, a narednu utakmicu igraju u četvrtak protiv Španije.
-Prema očekivanju, bila je ovo teška, tvrda, nimalo lepa utakmica za gledanje. Imperativ pobede na startu šampionata, baš kao i nedovršena mala dvorana bez klima uređaja učinili su svoje. Parket je bio klizav i zaista su obe ekipe igrale u veoma teškim uslovima – izjavio je Mijatović za sajt Košarkaškog saveza Srbije.
Iako tim nije briljirao, on je naglasio da je osvajanjem bodova ostvaren cilj.
-Slovenija je dobra ekipa, sa odličnom bekovskom linijom koja nam je u prvom poluvremenu stvarala dosta problema. Ipak, uspeli smo da zaustavimo Rebeca, u nastavku i Kastratija, spustimo loptu na naše visoke igrače i pronađemo put do pobede. Momcima svaka čast što su se izborili sa pritiskom, odigrali najbolje kad je bilo najpotrebnije i došli do toliko željene pobede koja će nam puno značiti u nastavku turnira – zaključio je Mijatović.
Mlade srpske košarkaše do važne pobede predvodili su Janković sa 23, Novak sa 17 i Kaplanović sa 12 poena, dok su kod Slovenaca najefikasniji bili Kastrati sa 17 i Ritlop sa 12.
U drugom meču prvog kola B grupe Španija je pobedila Nemačku sa 65:53 (15:19, 12.12, 17:15, 21:7), a slobodna je bila Švedska.
Povezana vest:  Bakić: Želim da pomognem Metalcu