dejan radonjic teren

EVROLIGA

Radonjić: Rano za prognoze, dobro je da nismo u C grupi

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da je zadovoljan protivnicima u Evroligi, iako je njegov tim mogao i bolje da prođe prilikom žreba u Barseloni.
Zvezda će drugu godinu zaredom igrati u elitnom klupskom takmičenju, a rivali u grupi D biće joj trostruki šampion Evrope Olimpijakos, vicešampion turske Galatasaraj, osvajač Evrokupa Valensija, Laboral i litvanski Neptunas.
-Mogli smo možda i bolje da prođemo, ali sačekajmo formiranje rostera. Rano je da se bilo šta kaže o našim rivalima kada je jasno da su svi u ranoj fazi pravljenja ekipa. Mi smo ove godine iskusniji u odnosu na prethodnu, iza sebe imamo učešće u Evroligi, kada smo takođe imali veoma tešku grupu. Očekuje nas puno dobrih mečeva – rekao je Radonjić za klupski sajt.
On je dodao da je dobro što su crveno-beli izbegli grupu C, koja je ove godine dobila naziv „grupa smrti“ s ozbirom na to da će se u njoj takmičiti Barselona, Panatiniakos, Fenerbahče, Armani, Bajern i Turov.
-Dobro je što nismo u njoj, ali sigurno da je naša grupa jako kvalitetna i sastavljena od timova koji godinama nastupaju u Evroligi. U odnosu na prošlu sezonu bolje je što smo izbegli kvalifikanta. Pod pretpostavkom da je Uniks veliki favorit, ekipa iz šestog šešira bi spadala u red najjačih u takmičenju – rekao je Radonjić.

Povezana vest:  Trinkijeri: Odbrana Marinkovića i igra u skoku ključne stvari za pobedu