radnicki siroki1

Radnički razmatra odustajanje od Jadranske lige

Košarkaški klub Radnički iz Kragujevca saopštio je danas da razmatra da odustane od igranja u Jadranskoj ligi zbog loše finansijske situacije i najavio da će konačnu odluku saopštiti u ponedeljak.
Kragujevačani razmišljaju da posle pet godina odustanu od takmičenja u regionalnoj ligi, pošsto neće imati pomoć Grada i egzistencija kluba je samim tim dovedena u pitanju.
-Oko kluba je stvoren takav ambijent da ne vidimo način kako da pozitivno odgovorimo svim uslovima za profesionalno takmičenje. Iako potraživanja Radničkog nadmašuju rashode, u situaciji smo da je i samo egzistiranje dovedeno u pitanje. Sem što izostaje podrška Grada, oni koji govore o novoj skupštinskoj većini u Kragujevcu daju do znanja da sport neće biti u njihovom fokusu, gde apostrofiraju košarkaški klub. Sve to skupa čini nemogućim dalje nastupanje Radničkog u jednoj od najjačih liga Evrope – navedeno je na sajtu kragujevačkog kluba.
Uprava Radničkog u daljem saopštenju navodi da je časnije i poštenije da se klub ne takmiči, nego da se stvaraju nove obaveze bez pokrića, a odustanjanjem od učešća u novoj sezoni žele da nekoj drugoj ekipi iz Srbije omoguće nastupe u ovom takmičenju.  Čelnici kluba, ukoliko se desi da odustanu, istakli su da žale zbog rejtinga koji su stvorili u regionalnoj ligi, grada od 200.000 stanovnika koji zaslužuje vrhunski sport, publike, ali su dodali da Radnički neće biti ni prvi ni poslednji klub koji je doživeo takvu sudbinu.

Povezana vest:  NBA VESTI, Oklahoma pobedom otvorila finalnu seriju