aleksandar djeordjevic nis

Đorđević: Još nismo tim, tome težimo

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je večeras posle kontrolnog meča sa nacionalnom B selekcijom da njegovi izabranici još nisu tim, ali da im je to cilj.
Najbolji srpski košarkaši savladali su večeras u Nišu, pred više od 4.000 gledalaca, B selekciju Srbije sa 83:57 (26:11, 20:15, 25:19, 12:12), u prvoj kontrolnoj utakmici posle bazičnih priprema na Kopaoniku.
-Kao prvo, želim da istaknem da se vidi rad B selekcije, da je ekipa uigrana, ima i volju i želju i da su tim, čemu mi težimo. Mi još nismo tim, međutim, to nam je cilj. Što se tiče same utakmice, ovo je za nas bio jedan trening bez mnogo taktičkih zadataka, individualnih i odbramabenih, pre svega. Možemo mnogo bolje i to će nam biti cilj – izjavio je Đorđević za sajt Košarkaškog saveza Srbije.
On je dodao da je večerašnji meč poslužio da vidi i isproba pojedine igrače za budućnost i predstojeće takmičenje.

Povezana vest:  Bajern bez problema pobedio Strazbur u Francuskoj

-Sledi period odluka, imamo neke probleme sa povredama, što je normalno. Kada se priključi kapiten Nenad Krstić dobićemo još veći kvalitet, sve će ići uzlaznom putanjom. Što se toga tiče, optimista sam – zaključio je Đorđević.
Najefikasniji na večerašnjoj utakmici u Nišu bili su Teodosić sa 11 Bjelica sa devet i Jović sa osam poena, dok se u B selekciji istakao Pešaković sa 19. Srpski košarkaši pripremaju se za učešće na prvenstvu sveta, od 30. avgusta do 14. septembra u Španiji.

Povezana vest:  Mekejleb dobitnik nagrade "Alfonso Ford"