janakis_olimpijakosFAJNAL FOR, EVROLIGA

 

Janakis veruje da ga Partizan neće ponovo iznenaditi

 

U sutrašnji polufinalni duel završnog turnira Evrolige Olimpijakos ukazi rešen da ode korak dalje u odnosu na prošlu godinu, kada je izgubio od Panatinaikosa i nije stigao do finala.

Šef stručnog štaba „crveno-belih“ Panajotis Janakis kaže da njegov tima ima obavezu da utakmicu protiv Partizana odigra bolje nego u prvoj fazi takmičenja.

Povezana vest:  Laboral pobedio Nižnji

-U ovoj fazi takmičenja svi su pođednako teški protivnici, ali činenica da smo protiv Partizana u ovoj sezoni već odigrali dve utakmice obavezuje nas da neke stvari uradimo bolje i ne ponovimo neke greške. Jedini način da uspete u ovom poslu je da shvatite koji probleme vam je napravio neki protivnik i da ih rešite. Kad god u sportu, kao i u životu, morate da rešavate određene probleme, imate šansu da napredujete i sazrevate – rekao je Janakis.

Povezana vest:  NLB LIGA, Rezultati utakmica 11. kola

U prvoj fazi takmičenja Partizan je u Beogradu pobedio Olimpijakos 86:80, a Grci su Atini slavili sa 81:60.

-Za mene su ovakvi turniri uvek veliki izazov, jer želim da vidim kako ćemo i ja i ekipa reagovati pod pritiskom. Ovakve utakmice su najbolji test karaktera i znanja svakog igrača i trenera, ali istovremeno i ulaganje u budućnost – rekao je Janakis.

Povezana vest:  Košarkaši Zvezde: Jedna od najboljih utakmica sezone

Utakmica između Partizana i Olimpijakosa na programu je u petak od 21 čas u pariskoj dvorani Bersi.