FUDBALSKA-LOPTAUhapšena petorica fudbalera zbog nameštanja utakmice

 

Policija u Hongkongu saopštila je danas da je privela petoricu fudbalera zbog nameštanja utakmice koja je odigrana 3. oktobra 2009. godine.

Kako su preneli lokalni mediji, Nezavisna anitkorupcijska komisija podnela je krivičnu prijavu protiv kinsekog igrača Ju Janga, koji je organizovao prevaru i četvorice njegovih za sada neimenovanih saradnika.

Povezana vest:  Lalatović i Mirković: Pravi derbi, Radnički i Partizan na visokom nivou

Ju (27) je platio igračima svog bivšeg kluba Hepi Velija da mu pomognu u nameštanju rezultata i izgube prvenstvenu utakmicu od Rendžersa. Hepi Veli je u tom meču poražen sa 2:0.

Zvaničnici Fudbalskog saveza Hongkonga odbili su da komentarišu pokretanje istrage, a u saopštenju na sajtu tamošnje „kuće fidbala“ stoji da će „preduzeti sve mere kako bi se iskorenile sve neregularne radnje“.

Povezana vest:  BASK ipak u Jelen Super ligi

Najveći skandal oko nameštanja rezultata u Hongkongu izbio je pre 12 godina, kada su šestorica reprezentativaca tog grada sa specijalnim statusom u okviru Kine kažnjena doživotnom zabranom bavljenja fudbalom zbog nameštanja kvalifikacione utakmice za odlazak na svetsko prvenstvo 1998. godine u Francuskoj protiv Tajlanda.