Finale Srb Tur

Bućan: Podlegli smo ogromnom pritisku

Selektor juniorske košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Bućan rekao je posle poraza u finalu prvenstva Evrope da su njegovi izabranici podlegli ogromnom pritisku u meču sa domaćinom Turskom.
Juniori Srbije (igrači do 18 godina) osvojili su srebrnu medalju nakon što su u meču za titulu poraženi rezultatom 85:68.
„Podlegli smo strahovitom pritisku koji nosi finalna utakmica, a dodatno ga uvećali domaći navijači. Niko od ovih igrača nije igrao pred 10.000 navijača i bio suočen sa ovakvom atmosferom. Počeli smo loše od samog početka, kao da smo zaboravili kako smo pobeđivali na prethodnim mečevima“, rekao je Bućan za sajt Košarkaškog saveza Srbije.
On je dodao da je ekipa dozvolila protivniku mnogo ofanzivnih skokova na samom startu i da je primila čak 85 poena, što joj se nijednom nije desilo.
„Nije lako završiti prvenstvo porazom, ali ne bih voleo da on baci u senku brojne pobede i dobre igre koje smo imali u Konji. Iz svega treba da izvučemo pouke, nastavimo sa napornim radom i selekciji Turske se revanširamo prvom prilikom, možda već na Svetskom prvenstvu sledeće godine. Čestitam svim našim igračima koji su nastupali na šampionatu, kao i onima koji nisu bili sa nama, takođe, članovima stručnog štaba na odličnoj saradnji koju smo imali. Ovo je njihova medalja. Za uspeh koji smo postigli zaslužna je kompletna košarkaška organizacija, kao i klubovi iz kojih dolaze ovi momci“, zaključio je Bućan.
Reprezentativac Srbije Stefan Lazarević izabran je u idealnu petorku evropskog prvenstva u Turskoj, gde je na devet utakmica prosečno postizao 13,6 poena, uz 8,4 skokova i 1,5 asistencija.
Pored Lazarevića, u najboljoj petorci još su Vasileios Haralampopulos (Grčka), Frederiko Musini (Italija), Dragan Bender (Hrvatska) i Egemen Given (Turska), koji je proglašen za najkorisnijeg igrača (MVP).

Povezana vest:  ALEKSANDAR ĐORĐEVIĆ I UNIQA OTVORILI RENOVIRANU SPORTSKU SALU