Sale Djordjevic 3
Đorđević: Ima prostora za napredak, možemo bolje
 
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević smatra da dobra odbrana mora da postane pokretač tima, istakavši da će na tome i dalje insistirati tokom priprema za učešće na prvenstvu sveta u Španiji.
Srpski košarkaši večeras su savladali Kanadu sa 78:73 i zabeležili drugu pobedu na turniru u Trstu, gde su prethodno u nedelju nadigrali selekciju BiH (82:69).
„Večeras smo igrali protiv snažne, fizički izuzetno spremne i uigrane ekipe, koja iza sebe ima dosta utakmica. U pojedinim trenucima na njihovu oštriju igru odgovorili smo košarkaški, ali u nekim momentima ulazili smo u nepotrebnu nervozu. Tako smo namernim ličnim greškama i slobodnim bacanjima poklonili protivniku čak 12 poena“, izjavio je Đorđević za sajt Košarkaškog saveza Srbije.
On je naglasio da ekipa mora još bolje da kontroliše skok, naročito protiv atletski jakih ekipa.
„Imamo još dosta prostora za napredak, u mnogim segmentima možemo još bolje. Raduje me, i to je veoma pozitivno, što ekipa igra za pobedu, a tu pobedu traži kroz dobru odbranu. Želimo da dobra odbrana postane pokretač našeg tima i na tome ćemo i dalje insistirati“, konstatovao je Đorđević, dodajući da žali zbog povrede Nemanje Nedovića:
„Izuzetno mi je žao zbog Nedovićeve povrede, koja za nas predstavlja veliki problem na spoljnim pozicijama. Naša osnovna koncepcija neće se menjati, ali kroz utakmice ćemo morati da tražimo nova rešenja za njegov izostanak“, poručio je srpski selektor.
Đorđević je objasnio i situaciju sa Vasilijem Micićem.
„Miciću su doktori na pregledima u Nemačkoj, kada je potpisivao za novi klub, ustanovili prisustvo tečnosti u kolenu i to je razlog što je on u ovom trenutku van rotacije na utakmicama. Ne želimo da rizikujemo, jer zdravlje igrača je na prvom mestu. Micić ne oseća nikakve tegobe, može normalno da trenira, ali moramo da budemo oprezni“, kazao je Đorđević, navodeći da se povređeni kapiten Nenad Krstić oseća bolje.
„On je već bolje. Trenutno je sa ekipom i radi po specijalnom programu, a od srede će nastaviti treninge u Beogradu sa kondicionim trenerom Srđanom Sarićem“, zaključio je Đorđević.
Na turniru u Trstu srpski košarkaši odigraće još jednu utakmicu, sutra od 20.30 sati protiv domaćina Italije.
U nastavku priprema sledi učešće na turniru u Pou, gde će im rivali biti selekcije Grčke, Hrvatske i domaćina Francuske.
Na prvenstvu sveta, od 30. avgusta do 14. septembra, Srbija će igrati u A grupi sa domaćinom Španijom, Francuskom, Brazilom, Egiptom i Iranom.
Povezana vest:  Košarkašice počele pripreme za SP u Turskoj