KAM RUKOVDTSVO I POLAZNICI

KUGLANJE

Počeo međunarodni kamp u Vrbasu

Kamp Međunarodne kuglaške federacije (FIK NBC) počeo je u Vrbasu i trajaće do subote 9. avgusta. U kampu će raditi 23 polaznika pionirskog i kadetskog uzrasta iz Slovenije (šestoro), Češke (šestoro), BiH (troje), Slovačke (dva) i Srbije (šestoro).
Rukovodilac kampa je Miloš Ponjavić, profesor, selektor srpske seniorske reprezentacije dvostrukog šampiona sveta, a asistent će mu biti Vojko Pavlović selektor juniorske selekcije Srbije svetskih šampiona i rekordera. U stručnom timu biće i dvoje trenera iz Češke i jedan iz Slovenije.
– Kuglaški sevez Srbije od 2000. organizuje domaće kampove uz ogromnu podršku Ministarstva omladine i sporta i u njima su stasali brojni šampioni i osvajači medalja u svim kategorijama – rekao je u pozdravnoj reči na otvaranju kampa Uroš Dragojlović predsednik Kuglaškog saveza Srbije.- Drugu godinu za redom smo i organizatori međunarodnog kampa koji je FIK NBC pokrenula pre četiri godine po uzoru na naše kampove i drago nam je što možemo da u Vrbasu, koji ima možda i najbolje uslove za organizaciju u Evropi, ugostimo ovako veliki broj talenata. Kampom će rukovoditi dvojica trenera koji su, vodeći srpske reprezentacije, dosegli svetske visine, a pomagaće im i vrsni inostrani sručnjci tako da sam uveren da će polaznici imati šta da nauče.
Potpredsednik FIK NBC zadužen za rad sa mladima Jiri Jančalek (Češka) zahvalio se KSS na gostoprimstvu i poželeo uspeh u radu polaznicima i trenerima. Šef marketinga FIK NBC, agilni slovenački kuglaški radnik Franc Gornik, obezbedio je i prigodne suvenire polaznicima, koji će na kraju dobiti i posebene diplome FIK NBC.
– Trudićemo se da vas, pre svega, usmerimo da budete dobri sportisti, jer samo tako možete da postanete i vrhunski kuglaši – rekao je polaznicima Miloš Ponjavić – Program je tako koncipiran da će biti i napornog trčanja, gimnastike i vežbi istezanja i, naravno, mnogo treninga na kuglani. Vrbas pruža izvanredne uslove i za fudbal, košarku kao i plivanje, ali biće vremena i za druženje. U kampu ćete mnogo naučiti o sportu za koji ste se opredelili, ali steći i nova prijateljstva koja ostaju zauvek.
Planirano je da se polaznici kampa na kraju i takmiče u disciplinama sa programa SP i Kuglaški savez Srbije je obezbedio i medalje za najuspešnije.
FIK NBC nije ove godine imao mogućnosti da organizuje kamp. Na predlog Franca Gornika, šefa marketing tima FIK NBC, sportski direktor FIK NBC Knut Vagner je prihvatio da Vrbas ponovo bude domaćin. Prošle godine svi polaznci su otišli oduševljeni iz Vrbasa. Troškove snose nacionalne federacije polaznika kampa, koji imaju odlične uslove smeštaja i na raspolaganju kuglanu sa četiri staze, tartan atletsku stazu, fudbalski teren, dvoranu za košarku, odbojku i mali fubal i nekoliko bazena sve u sklopu CFK „Drago Jovović“ čiji su zaposleni sjajni domaćini kuglaškom podmlatku.

Povezana vest:  SKIJANJE, Pobeda Kostelića u supekombinaciji