cz zltibor pripreme

Dangubić: Teodosić i Mitrović pomogli da izaberem Zvezdu

Novi košarkaš Crvene zvezde Nemanja Dangubić rekao je danas da su mu saigrači iz reprezentacije Miloš Teodosić i Luka Mitrović pomogli u odluci da karijeru nastavi u crveno-belom dresu.

-Sam sam doneo odluku da dođem u Zvezdu, ali su mi u tome mnogo pomogli Teodosić i Mitrović. Drago mi je što će mi Luka biti kapiten, verujem da je to prava odluka – izjavio je Dangubić na Zlatiboru, gde se crveno-beli pripremaju hza narednu sezonu.

Doskorašnji igrač Mege radi po posebnom programu zbog povrede kolena, koja ga je sprečila da igra za Srbiju na šampionatu sveta u Španiji.

Povezana vest:  Partizan lako do 1:0 protiv Metalca

-Koleno je dosta bolje, ali potrebno mi je još malo vremena. Verujem u tim i daćemo sve od sebe da imamo uspešnu sezonu – poručio je on.

Najveće Zvezdine pojačanje ovog leta Amerikanac Markus Vilijams danas je odradio prvi trening sa novim saigračima.

-Osećam se dobro, saigrači su me odlično prihvatili i želim što pre da se uigram. Cilj u novj sezoni je da ostvarimo što više pobeda. Jedva čekam da zaigram pred navijačima Zvezde – poručio je Vilijams.

Povezana vest:  Živković traži rešavanje problema ili ostavku Kapičića

Trener crveno-belih Dejan Radonjić istakao je da je veoma zadovoljan urađenim poslom u prelaznom roku, pošto su stigli Vilijams, Dangubić, Kalinić i Cirbes, ali i naglasio da se traži još jedan igrač.

-Već 10 dana radimo na Zlatiboru, u manjku smo sa igračima pošto nekolicina ima reprezentativne obaveze. Ovde imamo odlične uslove za rad, a pridružili su nam se DŽenkins i Vilijams. Oko 15. septembra bićemo kompletni, a sada je fokus na podizanju fizičke snage – istakao je Radonjić.

Sa Zvezdom trenira i nekadašnji mladi reprezentativac Nikola Dragović, koji bi mogao da bude rešenje za preostalo mesto u timu.

Povezana vest:  NBA rezultati, sreda 10. februar

-Trenira sa nama, ali je propustio dnašnji rad zbog problema sa leđima. Tu su Majstorović i Radivojević koji nam puno pomaže. Pokusaćemo da dovedemo igrača koji može da igra na dve pozicije – tri i četiri. Verujem da ćemo ragovati najbolje što se može, ali još nismo blizu rešenja – zaključio je Radonjić.

Crvena zvezda u četvrtak igra prvi prijateljski meč protiv rumunskog Asesofta, a potom slede veoma jaki turniri u Miluzu i Istanbulu.