DUSKO_VUJOSEVIC_MARUSIPosle meča Partizan – Marusi

Vujošević zadovoljan posle pobede ali i oprezan

 

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da je zadovoljan večerašnjom pobedom protiv Marusija u Evroligi, ali da i pored trijumfa, njegovi košarkaši još nisu izborili plasman u četvrtfinale tog takmičenja.

Košarkaši Partizana pobedili su Marusi sa 79:76, u četvrtom kolu Grupe E Top 16 faze Evrolige i ostvarili treću pobedu u Top 16 fazi.

-Izuzetno težak meč. Marusi ima ime i budžet koji na prvi pogled ne ukazuju da se radi o velikom klubu. Međutim, večeras nisu imali imperativ, a moj kolega je odlično postavio utakmicu. Pokazali su da su snažan kolektiv sa jakom odbranom i da imaju individualni kvalitet, a (Mihalis) Pelikanos je odigrao utakmicu života – rekao je Vujošević na konferenciji za novinare.

Povezana vest:  KSS TREBA DA REAGUJE KOD FIBA, Ivković: Na snimku se sve vidi

Vujošević je rekao da se pribojavao večerašnje utakmice, pošto je njegova ekipa umorna posle takmičenja u Kupu prošle nedelje, gde je odbranila trofej.

-Pribojavao sam se ove utakmice jer je došla posle osvajnja Kupa gde smo se iscrpeli, a drugo što smo za protivnika imali jako dobru ekipu. Nismo odigrali perfektno, ali nije bilo ni za očekivati tako nešto posle napornog turnira u Nišu i pritiska koji je nosio ovaj meč – rekao je on.

Trener Partizana zahvalio je publici za koju je rekao da je „definitivno najbolja u Evropi“ i da na pravi način bodri ekipu i kada igra dobro i kada igra liše.

Povezana vest:  Gori se vratio u Beneton

Povodom pisanja medija da će centar FMP Železnika Miroslav Raduljica na leto preći u Partizan, Vujošević rekao da je ta informacija puštena u javnost na dan utakmice sa Marusijem kako bi se destabilizvoala centarska linija Partizana.

-Da me je neko pitao za prognozu rezultata pre početka Evrolige i samim plasmanom u Top 16 bih bio presrećan, ali mi smo kao skakači u vis, koji kad preskoče letvicu, granicu pomeraju još više – rekao je on.

Za plasman u četvrtfinale Partizanu ide na ruku večerašnja pobeda Barselone u Atini protiv Panatinaikosa 70:67.

„Ne mogu da komentarišem nešto što nisam gledao…Ipak moramo još puno da radimo i da se borimo kako bismo se plasirali u četvrtfinale“, rekao je Vujošević.

Povezana vest:  Jadranska liga smanjuje broj klubova i ukida zavrsni turnir?

Trener Marusija Jorgos Barcokas rekao je da nije nezadovoljan uprkos porazu i da mu je bila čast što je njegova ekipa igrala u Pioniru.

-Publika je bila zaista fantastična. Davala je podršku Partizanu do pobede, ali smo uspeli da 40 minuta na pravi način reagujemo na to. Zaustavili smo njihovo najjače oružje – ofanzivni skok – rekao je on.

-Imali smo svoju šansu za pobedu, ali je važna bila ‘trojka’ (Lorensa) Robertsa, a Bili Kiz je promašio ‘trojku’. Video sam danas u Pioniru Dušana Ivkovića i Dragana Kićanovića koji su velike ličnosti košarke. Za nas je bila čast da večeras igramo pred njima – dodao je on.