reprezentacija_prvi_trening

Reprezentacija Srbije od danas u Turskoj

 

Prve kontrolne utakmice i trijumf na „Adeko Kupu Eks YU“ u Ljubljani pokazuju da su najbolji košarkaši Srbije na dobrom putu da Evropsko prvenstvo u Litvaniji (31.avgust- 18. septembar) do;ekaju potpuno spremni. Pobeda protiv selekcije Hrvatske (80:71) i veliki preokret u finalnom meču bivših jugoslovenskih republika ogroman je podstrek za nastavak pripremnog perioda i novih provera koje slede u Izmiru u Londonu.

Miloš Teodosić je pored kapitena Nenada Krstića (MVP) izabran je u idelanu petorku „Adeko Kupu Eks YU“ u Ljubljani. Nije ga služio šut u finalu, ali je ponovo prikazao spektakularan repertoar asistencija, uspešno gradio igru našeg tima i u poslednjim trenutcima pogodio trojku koja je potvrdila trijumf Srbije.

Povezana vest:  EVROLIGA, Košarkaši Crvene zvezde pobedili Uniks

– Pokazali smo jak karakter u finišu meča, još jednom smo dokazali da se nikad ne predajemo. Imali smo malo i sreće u odlučujućim trenutcima. Selekcija Hrvatske je odigrala odlično većim delom susreta i ne bi bilo nezasluženo da je pobedila. Mnogo nam znači ovaj trijumf, mada ne bi bilo ništa strašno ni da smo izgubili- uverava Miloš Teodosić.

Vremena za slavlje i opuštanje nije bilo. Reprezentativci Srbije su danas prepodne imali jednočasovani trening u teretani dvorane „Stožice“. Selektor Dušan Ivković mogao je da računa na svih 14 igrača, među kojima je bio i veliki borac Stefan Marković koje u finišu meča sa Hrvatskom zaradio lakšu povredu kapka.

Povezana vest:  Vujošević imao lakši udes, ali bez povreda

– Nismo pomišljali na predaju ni kad su Hrvati imali deset poena prednosti. Selektor Ivković je tražio da verujemo u pobedu i da je razlika dostižna. Pojačali smo odbranu, odigrali pametno u napadu i uspeli da napravimo veliki preokret- istakao je Marković.

Reprezentacija Srbije danas u 15:30 časova putuje je iz Ljubljane u Istanbul, odkale će za Izmir gde ih od četvrtka čeka učešće na „Spor Toto World Cup 10“ na komećće pored naše i domaće selekcije Turske učestvovati još Nemačka i Ukrajina.

– Dosta nas je ohrabrio trijumf na turniru u Sloveniji. Samopouzdanje nam je na još većem nivo, jer smo dobili potvrdu da smo odlično radili u prethodnih mesec dana. Idemo u Tursku da se još više uigramo i da dokažemo svima koliko vredimo- poručuje Duško Savanović, koji je imao značajnu ulogu u svim pobedama reprezentacije Srbije na turniru bivših jugoslovenskih republika u Ljubljani.

Povezana vest:  NBA VESTI , Jokić zapažen u porazu Denvera, Bjelica tri poena

RASPORED ODIGRAVANJA UTAKMICA

11. avgust: Srbija – Nemačka (17:00)

12. avgust: Srbija – Ukrajina (17:00)

13: avgust: Srbija – Turska (17:00)

Sve utakmice „Spor Toto World Cup 10“ turnira igraju se u „Halkapinar“ areni u Izmiru, čiji je kapacitet 9.200 mesta.