dejan radonjic 19032015 002

Radonjić: Turnir u Zadru jaka provera za start sezone

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić poručio je danas da će turnir u Zadru poslužiti kao jaka provera ekipe pred start sezone.
Ekspedicija crveno-belih otputovala je u Hrvatsku u kompletnom sastavu, a prvi meč u dvorani „Krešimir Ćosić“ Radonjićevi izabranici imaće u petak od 17 sati protiv turskog evroligaša Darušafake.
-Primarni cilj je da se ekipa u jakim proverama što bolje spremi za start sezone. Idemo u Zadar da iskoristimo tri meča koja ćemo odigrati, podignemo spremnost ekipe i da pokušamo da izađemo iz tih mečeva bolji – rekao je Radonjić za klupski sajt.
Pojedini košarkaši Crvene zvezde, međutim, još nisu u punom treningu, o čcemu je Radonjić i govorio tokom predstavljanja tima u Kombank Areni.
-Putujemo kompletni, ali situacija je ista kao i prethodnih dana. Videćemo, u zavisnosti od procene lekara i nakon par treninga da li ćemo koristiti nekoga od igraca koji su se suocili sa problemima – kazao je trener šampiona Srbije i regionalne ABA lige.
Dan posle meča sa Darušafakom, Crvena zvezda se sastaje sa Fenerbahčeom, kojeg vodi trofejni srpski trener Željko Obradović.
Taj meč biće uvod u ono što sledi u grupnoj fazi Evrolige, gde crveno-bele očekuju još dva duela sa Fenerbahčeom.
U drugoj grupi ?Zadar Doguš? turnira igraju Bajern Minhen, Olimpijakos i domaćin Zadar, a nakon mečeva u grupama slede i dueli za plasman.
Satnica turnira:
Četvrtak: Darušaka – Fenerbahče (18 sati), Zadar – Olimpijakos (20.30)
Petak: Crvena zvezda – Darušafaka (17), Olimpijakos – Bajern Minhen (19.30)
Subota: Crvena zvezda – Fenerbahče (18), Zadar – Bajern Minhen (20.30)
Nedelja: Utakmica za 5. mesto (16), utakmica za 3. mesto (18.30), utakmica za 1. mesto (21)
Odmah po povratku iz Hrvatske košarkaši Crvene zvezde počinju pripreme za prvu zvaničnu utakmicu u novoj sezoni, duel sa Mega Leksom, koji se igra 1. oktobra od 21 sat u dvorani Pionir.

Povezana vest:  Mega pobedila FMP u Sremskoj Mitrovici