terzic kzn

Terzić odredio odbojkašice za prvenstvo Evrope

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić odredio je danas sastav tima za učešće na prvenstvu Evrope, koje od 26. septembra do 4. oktobra zajednički organizuju Holandija i Belgija.
Srbija će na predstojećem šampionatu igrati u D grupi, u Ajndhovenu, sa selekcijama Nemačke, Češke i Rumunije, a Terzić se opredelio za sledećih 14 odbojkašica:
Tehničari: Maja Ognjenović (Hemik Police, Poljska), Bojana Živković (Ankara, Turska)
Korektori: Ana Bjelica (Hemik Police), Tijana Bošković (Vizura)
Libera: Silvija Popović (Volero Cirih, Švajcarska), Suzana Ćebić (Targovište, Rumunija)
Blokeri: Milena Rašić (Vakifbank Istanbul, Turska), Stefana Veljković (Hemik Police), Jovana Stevanović (Pomi Kazalmađore, Italija), Mina Popović (Crvena zvezda)
Primači: Jelena Nikolić (Azerail Baku, Azerbejdžan), Brankica Mihajlović (Hisamicu Springs, Japan), Tijana Malesević (Serijer Istanbul, Turska), Bjanka Buša (Vizura)
Srpske odbojkašice putuju u Ajndhoven u četvrtak ujutro, a prvi meč igraju u subotu od 18 sati protiv Nemačke. 
Sutradan u istom terminu na programu je utakmica protiv Češke, a u poslednjem kolu D grupe, u ponedeljak od 20 sati, Srbija se sastaje sa Rumunijom.
Ostali učesnici prvenstva Evrope su Holandija, Italija, Poljska, Slovenija (A grupa, Apeldorn), Belgija, Turska, Mađarska, Azerbejdžan (B, Antverpen), Rusija, Hrvatska, Bugarska i Belorusija (C, Roterdam).
Pobednici grupa izboriće direktan plasman u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane ekipe igrati u osmini finala.

Povezana vest:  EP AUSTRIJA, Kolaković: Četvrtfinale je najvažnije za nas