srb brazil

SP ŠPANIJA 2014

Košarkaši Srbije poraženi od Brazila

Košarkaši Srbije izgubili su večeras u Granadi od Brazila sa 73:81 (16:23, 16:25, 32:12, 9:21), u utakmici četvrtog kola Grupe A na Svetskom prvenstvu u Španiji. To je drugi poraz Srbije na turniru, uz dve pobeda, a Brazil je ostvario treću pobedu i ima jedan poraz. 
U ekipi Srbije najefikasniji je bio Miloš Teodosić sa 14 poena, Miroslav Raduljica ubacio je 11, uz pet skokova, Stefan Marković dodao je 10, dok su po osam poena ubacili Bogdan Bogdanović, Stefan Bričević i Nemanja Bjelica. Markus Barbosa predvodio je Brazil do pobede sa 21 poenom i pet skokova, Leandro Barbosa dodao je 16, a Tijago Spliter 10 poena, sedam skokova i šest asistencija. 
Brazil je poveo od početka, posle dobrog šuta već u petom minute imao je 10 poena prednosti (14:4). Srbija je uspela da smanji zaostatak preko Nenada Krstića, Teodosića i Birčevića (12:16), ali su se Brazilci ponovo „odlepili“, 23:16. 
U drugoj deonici Brazil je ponovo došao na 10 razlike, a do kraja poluvremena zahvaljujući dobrom šutu sa distance uvećavao je prednost, koja je posle „trojke“ Aleksa Garsije iznosila i 17 poena (40:23). Poluvreme je završeno vođstvom ekipe Rubena Manjana od 48:36. 
Srbija je popravila igru u trećoj deonici, uz „trojke“ su pogodili Bogdanović i Teodosić i uz pomoć Markovića, Raduljice i Bjelice posle velike serije prešla u vođstvo. Teodosić je ubacio „dvojku“, Bogdanović „trojku“, a na 55:55 izjednačio je Raduljica sa linije za slobodna bacanja. 
Košarkaši Srbije su poveli sa četiri razlike bacanjima Bjelice I Stefana Jovića, da bi posle „trojke“ Teodosića poveli sa 62:58, a prednost od četiri poena sačuvali su do kraja treće četvrtine (64:60). Srbija je poslednju deonicu počela „trojkom“ Marka Simonovića (67:60), ali su Brazilci zahvaljujući Markinjosu, Vijeri i Spliteru serijom od 12:0 preokrenuli na 72:67. U tim trenucima Srbija je lose igrala u napadu, a seriju Brazila prekinuo je Raduljica postigavši poen iz dva slobodna bacanja. 
Spliter je doneo šest razlike Srbiji, Teodosić je zatim pogodio „trojku“, ali je Vijera u sledećem napadu vratio „trojku“ za nedostižno vođstvo Brazila od 77:71. 
U sledećem, petom kolu, Srbija sutra od 22 časa igra protiv domaćina Španije, a Brazil od 15.30 protiv Egipta. 

Povezana vest:  Veličković: Odbrana je donela pobedu protiv Turk Telekoma