srb bra

SP ŠPANIJA 2014

Srbija deklasirala Brazil za polufinale prvenstva sveta

Košarkaši Srbija plasirali su se u polufinale Svetskog prvenstva u Španiji, pošto su danas u četvrtfinalu pobedili Brazil sa 84:56 (21:17, 16:15, 29:12, 16:7). Protivnik Srbije u polufinalu, koje se igra u petak u Madridu, biće pobednik meča Francuska-Španija, koji se igra kasnije večeras. Prvo polufinale igra se sutra i u njemu se sastaju Litvanija i SAD. 
Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Miloš Teodosić sa 23 poena. Bogdan Bogdanović postigao je 12, a Nenad Krstić i Miroslav Raduljica po 10 poena. Anderson Varežao postigao je 12 poena za Brazil. 
Srbija je odigrala svoju najbolju utakmicu na šampionatu, i samo na kratko u nekoliko navrata nije vodila.
„Orlovi“ su u trećoj četvrtini prelomili meč protiv tima punog NBA zvezda i stekli ubedljivu razliku, koja je u četvrtoj četvrtini i prešla 30 razlike. 
Selektor Aleksandar Đorđević uvodio je u igru sve igrače, a kompletna reprezentacija, i igrači i stručni štab, nisu padali u vatru, čak i kada je na terenu bilo koškanja. Brazil je poveo sa 2:0, ali je Srbija preokrenula i predvođena sjajnom igrom Nemanje Bjelice došla do 19:15, iako je on brzo napravio dve lične greške. 
Teodosić je postigao osam poena u prvih 10 minuta, a Bjelica pet. Brazil je sa dve trojke počeo drugu četvrtinu i preuzeo vođstvo, ali je Srbija napravila seriju od 8:0 i povela sa 29:23. Brazil se tada prilagodio i napravio seriju od 10:0 i na kratko poveo sa 32:29. Period bez koša prekinuo je Bjelica, Teodosić se nadovezao sa tri pogođena slobodna bacanja, a Krstić je pogodio za 37:32 na poluvremenu. 
Srbija je drugo poluvreme počela sjajnim zakucavanjem Raduljice kroz dvojicu odbrambenih igrača, a onda i Bogdana Bogdanovića. Brazilci su odgovorili košem Varežaa, ali su se posle toga iznervirali, tako da su tehničke greške dobili Tijago Spliter i Markinjos Vijeira. 
Raduljica je pogodio jedno bacanje, a Teodosić četiri, posle čega je Stefan Marković položio za velikih 16 poena prednosti, 50:34. Iako su timovi do kraja vodili veliku borbu, Srbija je potpuno preuzela kontrolu meča i samo povećavala razliku, koja je u jednom trenutku prešla 30 razlike, 82:51. 

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobede Nju Orleansa, Oklahome i San Antonija