raduljica slavlje srb bra

SP ŠPANIJA 2014

Raduljica: Poludeo sam, još nismo svesni šta smo uradili

Košarkaški reprezentativac Srbije Miroslav Raduljica rekao je noćas da još nije svestan veličine uspeha plasmanom u finale Svetskog prvenstva u Španiji. 
-Ovo je neverovatna stvar… Čak i ja koji nikad nisam euforčan, I ja sam poludeo, presrećan sam, mislim da će tek da nas stigne. Još nismo svesni koliko je ovo ogromna stvar i za nas same i za čitavu naciju – rekao je Raduljica novinarima u Madridu. 
Srbija je u Madridu u petak pre ponoć pobedila Francusku sa 91:85 I tako praktično već osvojila prvu medalju na svetskim šampionatima od osamostaljenja. „Orlovi“ su vodili sve vreme, ali su „petlovi“ u poslednjoj četvrtini uspeli da smanje razliku na samo dva poena zaostatka. 
-Ne znam šta je ono bilo. I nogom da su šutnuli, dali bi. Malo je i naša krivica, pali smo i fizički, ali pokazali smo mentalnu snagu i pogodili smo te penale na kraju… Svi su igrali sjajnu, timska pobeda, neverovatan uspeh – kazao je Raduljica. 
Srbija će u finalu u nedelju igrati protiv selekcije SAD. 
-Imamo dan da se smirimo, iako ne znam da li će glave da nam se smire. Prevelika je ovo stvar za nas. Finale je finale, sve je moguće. Šta da pričam? Amerika je to. ‘Drali su’ sve žive sa 20-30 razlike, ali finale je posebna utakmica, pogotovo finale Svetskog prvenstva. Ostavićemo srce na terenu – kazao je Raduljica. 

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobeda Finiksa u Atlanti