basketball clipart

Igokea jača za Šćekića i Dragovića

Igokea je od danas jača za dva igrača. Marko Šćekić je potpisao ugovor na jednu godinu, a Nikola Dragović ja potpisao na mesec dana s mogućnošću produženja ugovora.
Marko Ščekić je karijeru započeo u Drini iz rodnog Zvornika, da bi zatim od 2000. do 2005. godine branio boje banjalučkog Borac Nektara. Poslije toga proveo je karijeru u redovima Vojvodine, Turowa, Oldenburga, Budućnosti VOLI, Cantua, a prošle sezone bio je član Varesea. Sa univerzitetskom reprezentacijom Srbije i Crne Gore osvojio je bronzanu medalju 2005. godine u Izmiru.
Nakon što je nekoliko dana trenirao sa Aleksandrovčanima, Uprava Igokee je saradnju sa doskorašnjim igračem Varesea dogovorila na jednu godinu. Prošle sezone Šćekić je u Evroligi u proseku postizao 6 poena, 8 skokova i asistenciju po meču.
Nikola Dragović je seniorsku karijeru počeo u ekipi Avala Ade. Od 2006. do 2010. godine je igrao na Kalifornijskom univerzitetu u Los Anđelesu za koledž tim UCLA Bruins.
U Evropu se vraća 2010. godine i potpisuje za Spartak Sankt Peterburg. U svojoj prvoj sezoni sa ruskim timom je imao dobru minutažu i bio važan igrač tima, ali se u drugoj godini ugovora povredio pa nije imao puno prilike da igra. Napustio je Spartak na kraju sezone 2011/12 i naredne dve sezone proveo u Avellinu.
Sa kadetskom reprezentacijom Srbije i Crne gore osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 2003. u Španiji. Posle razdruživanja Srbije i Crne Gore odlučio se da igra za Srbiju. Na Univerzijadi u Šenženu 2011. godine kao kapiten, predvodio je tim Srbije koji je uspeo da odbrani zlato osvojeno na prethodnoj Univerzijadi u Beogradu (2009. godine), pobedivši tim Rusije u finalu.
Uprava Igokee je sa Dragovićem, koji je u prošloj sezoni u italijanskom šampionatu postizao 2,2 poena i 2,4 skoka po utakmici, dogovorila jednomjesčnu saradnju sa mogućnošću produžetka.

Povezana vest:  NBA rezultati, utorak 2. februar