Zvzeda levski FOTO---D-Zarkovic4960Crvena zvezda sezonu otvorila pobedom nad Levskim
 
Košarkaši Crvene zvezde savladali su večeras u Beogradu ekipu Levskog sa 85:55 (17.17, 25:18, 23:12, 20:8), u utakmici 1. kola regionalne Jadranske lige.
Crveno-beli su na pravi način otvorili sezonu i ubedljivo slavili protiv bugarskog prvaka, debitanta u regionalnom takmičenju.
Gosti iz Sofije pružili su nešto čvršći otpor samo u prvom poluvremenu, ostatak susreta protekao je u izrazitoj dominaciji izabranika Dejana Radonjića.
Na početku utakmice bilo je vidljivo da crveno-beli još nisu uigrani, ispoljeno je mnogo grešaka, međutim, kako je vreme odmicalo ekipa je polako konsolidovala redove, da bi u završnici bez većih problema stekla nedostižnu prednost za sigurnu pobedu.
Istakli su se kapiten Mitrović sa 18, Marjanović sa 14, Dangubić sa 11 i Cirbes sa 10 poena, dok je u gostujućem timu najefikasniji bio Simeonov sa 10.
Od 21 sat igraju Cibona i Olimpija.
U preostalim mečevima 1. kola Jadranske lige sutra se sastaju Krka – Cedevita, Solnok – Partizan, Mega Vizura – MZT Skoplje, Zadar – Igokea i Budućnost – Metalac Valjevo.
Povezana vest:  Hju „Bebi Šek“ Džouns odnosi pobedu na međunarodnom košarkaškom jedan na jedan takmičenju održanom na „Steni“, Dušan Domović-Bulut predstavnik Srbije među 32 najbolja igrača