radonjic izjave

Radonjić: Cibona je veliko iskušenje za nas

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da je predstojeća utakmica sa Cibonom u Jadranskoj ligi veliko iskušenje za njegovu ekipu i dodao da očekuje da vidi napredak u igri.
-Duel sa Cibonom na njenom terenu biće veliko iskušenje za našu mladu ekipu. Ipak, očekujem da ćemo kroz još jedan težak meč nastaviti da gradimo tim – rekao je Radonjić za klupski sajt.
On je naveo da ne zna da li će sutrašnjem meču drugog kola Jadranske lige moći da računa na reprezentativnog plejmejkera Stefana Jovića.
-Još ne znamo da li ćemo u Zagrebu biti kompletni, jer je Jović propustio trening posle meča sa Levskim. Radi se o lakšoj povredi, ali tek na dan utakmice znaćemo da li će on biti u sastavu – naveo je Radonjić.
Trener crveno-belih istakao je da se Cibona konsolidovala i stabilizovala posle finansijskih problema na kraju prošle sezone.
-Zagrepčani su uspeli uspešno da nadomeste odlaske Šarića i Planinića dovođenjem Lalića i Baraća. Međutim, za njih je najznacajnije da su produžili saradnju sa plejmejkerom Blesingejmom i iskusnim igračima koji su dugo godina u sistemu kao što su Davor Kus i Marin Rozić. Možda i najzvučnije pojačanje dobili su neposredno pred početak lige u liku Van Ostroma – zaključio je Radonjić.
Zvezda je u prvom kolu regionalnog takmičenja savladala Levski, dok su Zagrepčani na svom terenu poraženi od Olimpije. Utakmica drugog kola Jadranske lige između Cibone i Crvene zvezde igra se sutra od 20 sati u Zagrebu.

Povezana vest:  EP SLOVENIJA 2013, Srbija u grupi sa Litvanijom, Crnom Gorom i BiH