dragan djilas kss

Đilas: Novopazarske košarkašice uskoro u Prvoj ligi

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dragan Đilas rekao je danas u Novom Pazaru da mu je drago što je u tom gradu formirana ženska ekipa, koja će se od ove sezone takmičiti u Drugoj ligi grupa Jug.

-Ovo je sportski grad i srećan sam što ima žensku ekipu. Srbija je prvak Evrope, iznad toga je samo jedna stepenica. Siguran sam da naša ženska košarka, koja je od ove godine bogatija za deset novih klubova ima veliku budućnost, kao i da ćemo Pazar brzo gledati u Prvoj ligi – rekao je Đilas na promociji Ženskog košarkaškog kluba Pazar.
Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović naglasio je da je KSS najzaslužniji zbog ponovnog konstituisanja ovdašnjeg kluba.
-Sve pohvale našoj upravi, ali svega ne bi bilo bez podrške KSS i Dragana Đilasa. Nadam se da ozbiljnim koracima idemo prema domaćoj košarkaškoj eliti – kazao je Mahmutović.
Bivša reprezentativka Srbije Nataša Kovačević izrazila je zadovoljstvo jer je u Novom Pazaru posle mnogo godina odigrana košarkaška utakmica.

Povezana vest:  Vujošević nastavlja lečenje na VMA

-Drago mi je zbog ovog kluba. Novi Pazar čini veliku stvar za našu košarku, želim im puno uspeha – rekla je Kovačevićeva.
Pazarske košarkašice, koje će se vratiti zvaničnim takmičenjima posle više od deset godina, odigrale su danas u dvorani Pendik prijateljsku utakmicu protiv Crvene zvezde, u kojoj su beogradske crveno-bele slavile rezultatom 91:40 (32:11, 20:9, 18:7, 21:13). Novopazarke će na startu Druge lige grupa Jug, čiji je prvo kolo zakazano za 17. oktobar, igrati u Prokuplju protiv Topličanina 2012. Liga ima dve grupe, a ŽKK Pazar je u grupi B sa još šest timova.

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobede Oklahome, Majamija i Minesote