zvezda pionir 2013Ovako je bilo 2013, a u četvrtak…

U dvoranu Pionir 16.01.2013 stigao je snažni Galatasaraj u drugom kolu Last 16 faze Evrokupa. Beogradski hram košarke bio je obučen u crveno-belo. Prepuna dvorana, fantastična koreografija i ambijent za pamćenje dočekali su Turke predvođene Gordonom, Arojom i Ndongom. Pionir je bio premali da primi sve koji su želeli da budu deo istinskog spektakla. Ekipa iz Istanbula je pokazala svu snagu, a crveno-beli su izgoreli u želji pa je Galatasaraj slavio rezultatom 91:74.
Tačno godinu dana i devet meseci kasnije Beograd će biti svedok novog okršaja Crvene zvezde i moćnog tima iz Istanbula. Mesto odigravanja utakmice ovog puta će biti Kombank arena i zagarantovano je još više navijača od onih 8.000 koliko je pisalo u zvaničnoj statistici i koji su zdušno bodrili crveno-bele u prethodnom okršaju Zvezde i Galate i oduševili turskog trenera Ergina Atamana. Deo atmosfere iz tog duela 2013. godine možete pogledati OVDE.
Ataman će biti na klupi i u četvrtak, baš kao i organizator igre Portorikanac Karlos Arojo, a na drugoj strani u odnosu na prošlogodišnji meč samo Branko Lazić. Crvena zvezda Telekom ima novi, mladi i potpuno reformisani tim u odnosu na taj susret, a Galatasaraj je još i jači.
Jedno je sigurno – utakmica između crveno-belih i tima iz Istanbula garantuje prelepu košarku i još lepši ambijent. Za jedno će se pobrinuti igrači na parketu, a za drugo navijači na tribinama koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.
Prošlogodišnji povratak Crvene zvezde u Evroligu i utakmica sa Lokomotivom Kuban na otvaranju sezone se dugo prepričavala u Evropi. Vreme je za novi početak i za nove stranice u istorjiskoj knjizi tima sa Malog Kalemegdana.
I vi imate priliku da budete deo još jednog košarkaškog spektakla, jer karata još ima u prodaji i zato ne oklevajte. Ulaznice se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Eventima, a više informacija o kartama možete pronaći OVDE.

Povezana vest:  Perperoglu: "Radujem se novom poglavlju u karijeri"