jaka blazic cz galBlažič: Mnogo bolje nego prošle sezone

Košarkaš Crvene zvezde Jaka Blažič rekao je posle pobede protiv Galatasaraja da su on i saigrači presrećni, ali da neće pasti u euforiju posle startnog uspeha u Evroligi.
Crveno-beli su večeras u Kombank areni slavili rezultatom 76:68, u utakmici 1. kola D grupe elitnog klupskog takmičenja.
-Bolje smo krenuli nego prošle sezone, nadam se da će takav biti i završetak prve faze Evrolige. Presrećni smo zbog pobede, ali nećemo sada u euforiju – izjavio je Blažič.
Odlični bek, jedan od najzapaženijih na večerašnjem susretu, naveo je da crveno-beli nijednog trenutka nisu dozvolili protivnicima da se rezultatski primaknu.
-Od starta smo krenuli dobro i odmakli, odigrali smo energično, a veliku zahvalnost dugujemo vernim navijačima na podršci – kazao je Blažič.
Izvanredni američki plejmejker Markus Vilijams rekao je da se tim na pravi način pripremio uoči duela sa gostima iz Istanbula.
-Najzaslužniji za to je trener Dejan Radonjić. Odigrali smo odličan meč i zabeležili pobedu protiv kvalitetnog pritivnika. Ključ uspeha je igra u odbrani, koja je bila neverovanta za početak sezone. Dokazali smo da veliki budžet Galatasaraja nije bio presudan za ishod utakmice – zaključio je Vilijams.
Centar Majk Cirbes bio je oduševljen atmiosferom u Kombank areni.
-U karijeri ništa slično nisam doživeo. Pobeda nije mogla da izostane uz ovakve navijače. Nikada nisam video ovakvu podršku, pevanje tokom celog meča, sve je bilo neverovatno. Pokazali smo kvalitet i niko ne sme da nas potceni u grupi – poručio je Cirbes.
Crvena zvezda u narednoj utakmici gostuje 23. oktobra litvanskom Neptunasu.

Povezana vest:  Partizan pobedio u Zadru i prekinuo seriju poraza

PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES