ZAOSTALI MEČ 1. KOLA NLB LIGE

Partizan dočekuje FMP

 

predrag_samardzinski_kos_fmpVečeras od 19,30 u hali Pionir održaće se i poslednji meč prvog dela NLB košarkaške lige. Ovo je zaostala utakmica prvog kola a sastaće se Partizan i FMP.

Samo tri dana posle vrlo uzbudljive utakmice u Železniku, FMP i Partizan će ponovo odmeriti snage. „Panteri“ su propustili veliku šansu za iznenađenje na svom terenu, a sada ih očekuje mnogo teži zadatak u dvorani gde su „crno – beli“ gotovo nepobedivi.

Povezana vest:  EP SLOVENIJA 2013, Francuzi pobedili Letoniju i doneli Srbiji četvrtfinale

– Nismo iskoristili priliku za iznenađenje u prvom meču, ali smo prvenstveno sebi pokazali da možemo da se nosimo ravnopravno sa Partizanom, koji je stabilan evroligaš. Utakmicu u našoj dvorani odlučili su detalji i preostaje nam da ponovo izađemo ratnički na crtu Partizanu i da pružimo maksimum. Samo ako ispoštujemo ove stvari možemo da se nadamo pozitivnom rezultatu. Crno-beli su apsolutni favoriti, ali nećemo unapred položiti oružje. Nemamo šta da izgubimo, rasterećenje je naš adut i smatram da možemo da osvojimo značajne bodove– objašnjava kapiten Predrag Samardžiski.

Povezana vest:  Radonjić: Važna pobeda pred seriju teških utakmica

Pred odloženi meč 1. kola NLB lige neizvestan je nastup Andreje Milutinovića. Mladi bek nije trenirao do petka uveče zbog nezgodnog pada na leđa, u duelu istih rivala odigranom u sredu.

Ekipa Partizana pobedom u ovom meču ulazi među četiri najbolje ekipe u NLB ligi dok bi Panteri eventualnim trijumfom ostvarili petu pobedu.

 

Povezana vest:  REGIONALNA LIGA, Jovanović: Ekipa mora da reaguje posle poraza u Ljubljani

Tabela

Cibona 12/2

Olimpija 10/4

Zagreb 9/5

Paritzan (-1) 9/4

Budućnost 8/6

Zadar (-1) 8/5

Hemofarm (-1) 8/5

Zvezda 6/8

Cedevita 6/8

Radnički 6/8

Široki 6/8

FMP (-1) 4/9

Helios 3/11

Bosna 2/12